DEBATT

Debatt: Oljeindustrien og klima

Equinor seiler under falskt flagg

Regjeringen deler ut rekordmange nye letekonsesjoner, og lar Equinor bruke skattebetalernes penger på å forsøke å påvirke våre holdninger. Mye tyder på at det er ytterst uklokt, også fra et økonomisk perspektiv.

SPONSORKAMPANJE: Equinors nylige klimapodkast-samarbeid med Aftenpostens Forklart og en fersk annonse der de henvender seg direkte til klimaengasjert ungdom, framstår i likhet med sponsorkampanjen som bevisst manipulering og villeding av det norske folk, skriver innsenderen.
SPONSORKAMPANJE: Equinors nylige klimapodkast-samarbeid med Aftenpostens Forklart og en fersk annonse der de henvender seg direkte til klimaengasjert ungdom, framstår i likhet med sponsorkampanjen som bevisst manipulering og villeding av det norske folk, skriver innsenderen. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

Da Statoil, unnskyld Equinor, i februar relanserte sin gamle sponsorkampanje «Morgendagens helter», forventet jeg ramaskrik.

Greta Thunbergs ungdomsopprør hadde for alvor begynt å spre seg, og plakater av håpefulle, unge talenter, heiet fram med penger fra Equinor, sto i stygg kontrast til det som alltid har vært og stadig er selskapets kjerne: Fossil industri.

Skandalen uteble.

Morgendagen vil uten tvil trenge helter, men inntil videre er selskapet selve problemet, ikke løsningen. Deres nylige klimapodkast-samarbeid med Aftenpostens Forklart og en fersk annonse der de henvender seg direkte til klimaengasjert ungdom, framstår i likhet med sponsorkampanjen som bevisst manipulering og villeding av det norske folk. Inkludert selskapets egne ansatte.

Fortsatte utslipp av fossilt brennstoff er en av de mest effektive måtene å sørge for at verden gradvis blir et verre og mer uforutsigbart sted over de neste tiåra. Sultkatastrofer, ekstremvær, økt konfliktnivå og strømmer av rettighetsløse flyktninger, er bare noen av ringvirkningene fra klimaendringer og rovdrift på naturressurser.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.