Er amerikanerne i ferd med å bli sinnssyke?

Denne lykkeboka kan gjøre deg halvgal.

OPPSKRIFTEN: Gretchen Rubin ble rammet av «midtlivsmelankoli». Hun brukte ett år på å komme ut av dette og bli et lykkeligere menneske. Det er denne oppskriften hun sjenerøst deler med oss i boka. Foto: GYLDENDAL
OPPSKRIFTEN: Gretchen Rubin ble rammet av «midtlivsmelankoli». Hun brukte ett år på å komme ut av dette og bli et lykkeligere menneske. Det er denne oppskriften hun sjenerøst deler med oss i boka. Foto: GYLDENDAL Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Les Magasinets intervju med Gretchen Rubin her.ANMELDELSE:  Vil du bli snillere, flinkere, glupere, kjærligere, tynnere, sunnere? Kort sagt: Vil du bli et lykkeligere menneske? Den amerikanske forfatteren Gretchen Rubin vet råd. Men det er hard jobbing og vil ta deg nøyaktig tolv måneder, skal vi tro henne.

Hun var selv rammet av det hun kaller midtlivsmelankoli, til tross for både god jobb, kjærlig mann og friske barn. Men noe manglet, hun klarte ikke sette pris på det hun hadde.

Rubin gav seg selv et år, der hver måned hadde et konkret lykketema: «Energien opp» i januar. «Husk kjærligheten» i februar. «Sikt høyere» i mars osv. Gretchen satte opp skjemaer med punkter og underpunkter, og da året var omme var Gretchen et lykkeligere menneske. Det er disse rådene hun sjenerøst deler med oss i denne boka.  

Skriv en roman! Imponerende nok klarer Rubin å dekke hele spektret av selvhjelpsbøker. Alt fra den obligatoriske meditasjonen og lev i nuet — til enkle Jesper Juul-aktige klokheter om hvordan takle barn, rot i huset osv. Her er råd om hvordan krangle riktig, spise sunt og ikke minst droppe alkohol (for da kan du spare kaloriene til andre ting).    

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer