GODTROENDE: Arnfinn fra Telenor-reklamen, spilt av Frode Eggen, sliter med å få seg dame, og det er trøndere som i fullt alvor mener at reklamefiguren får dem til å framstå som lettere tilbakestående. Foto/skjermdump: Telenor
GODTROENDE: Arnfinn fra Telenor-reklamen, spilt av Frode Eggen, sliter med å få seg dame, og det er trøndere som i fullt alvor mener at reklamefiguren får dem til å framstå som lettere tilbakestående. Foto/skjermdump: TelenorVis mer

På kornet

Er «Arnfinn» dum, og hva skal vi med databøtte?

Hva om reklamen irriterer mer enn den virker salgsfremmende? Er det så lurt?

Meninger

Ta den Jula-reklamen med mottoet «Alt for hjemmefiksere til proffe» som går hele tida. Hva mener de egentlig? Skal hjemmefikserne hjelpe proffene, eller mener de kanskje «For alle, fra hjemmefiksere til proffe»? Eller, som de sier på svenske Jula: «Allt för hemmafixare och proffs». Her har noen sovet i timen. Lenge.

Så har du hu derre overivrige dama som ikke kan få fullrost fagfolka på Bygger’n. Det er sånt man irriterer seg over. Håper hun får godt betalt!

Mobilbruk er åpenbart god butikk, og nå er det denne kjekke «databøtta». Vanligvis er det snart avtroppende OneCall-sjef Øistein Eriksen sjøl som rusler gjennom diverse tablåer på sin jakt etter kunder. Det er ikke måte på hvilke nyheter han har på lur. Hele tida!

Nå er det ei dame med to unger som synes det er veldig greit å kunne fordele datakraft mellom familiemedlemmene, fiffig illustrert med fire personer i en klatrevegg. Men hvem er det som gidder å styre med dette? «Hvor mye data trenger du i dag, Ole?».

Men det skal han ha, Eriksen, han har bygd opp firmaet til å bli Norges tredje største mobilselskap.

Og så er det han Telenor-duden, da, han godtroende og litt hjelpeløse Arnfinn som ofrer alt for å vise alle at han har 4G på telefonen sin. Han skal egentlig på stevnemøte, men må hjelpe så mange på veien at den fine blomsterbuketten blir en ussel kvast før han kommer fram til Solvik hotell. At det går an! Det er sånt man irriterer seg over.

Visste dere forresten at enkelte trøndere føler seg støtt av reklamen, da de ifølge Adressa mener Arnfinn får dem til å framstå som lettere tilbakestående? Sjøl mener jeg bare han er litt keitete.

Frode Eggen, sjøl ekte trønder, spiller Arnfinn i reklamefilmene. For to år siden var han ifølge Trønderbladet lei sammenlikningen, og ville arrangere fakkeltog i protest.

Men, dette er bare moro i forhold til banktilbudene som virker så tilforlatelige. Hva står med liten skrift nederst? 16,9 prosent effektiv rente, ja. Du rekker kanskje å få med deg infoen hvis du er veldig oppmerksom. Det er vanlig med tre-fire prosent nå.

Enda verre er radioreklamen som tilbyr lån før stemmen lirer av seg ei lekse om renter osv. som går så raskt unna at det eneste du tenker på er at det er rart at noen kan snakke så fort! Det er sånt man irriterer seg over. Altså, det er leit å ikke få lån på annen måte, men det blir en dyr fotballtur med guttungen.

Forresten, den nye introen til TV 2-nyhetene er for kort.

Lik Dagbladet Meninger på Facebook

Meninger rett i innboksen! Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukas viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag.