Lil Halima

Er blitt Norges nye artisthåp ved «å kjede seg i hjel»

Hva gjør du når du bor langt inne i skogen, venner er milevis unna og det er beinkaldt ute? Blir musiker, selvfølgelig.

TALENT: Lillian Halima Anderssen alias Lil Halima spås en lys musikkframtid, og er klar for å imponere under årets Bylarm-festival i Oslo. Hun er også nominert til festivalprisen Årets stjerneskudd. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
TALENT: Lillian Halima Anderssen alias Lil Halima spås en lys musikkframtid, og er klar for å imponere under årets Bylarm-festival i Oslo. Hun er også nominert til festivalprisen Årets stjerneskudd. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Jeg tror ikke en gang at jeg hadde laget musikk uten oppveksten min i Bardu, sier Lillian Halima Anderssen.

Historien som leder til at den 20 år gamle nordlendingen fra Troms intervjues som høyaktuell musiker i 2019, flettes inn i et stort valg en kenyansk mann gjorde tilbake i 1995.

Han pakket kofferten rundt ekvator et sted, reiste avgårde og ryddet ikke ut sakene sine før han var langt nord for polarsirkelen. I den lille bygda Bardu i indre Troms ventet ikke bare midnattssol, mørketid, lange kalde vintre og lyse somrer, men også mammaen til Lillian, jobb som postmann og et hus «langt fra sentrum, ute i skogen». I Bardu bor familien fortsatt.

Du kan nå betale med

LES PLUSS i 1 ÅR FOR 99 KR

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.KJØP 12 MND, BETAL FOR 1

1 ÅR

99 kr

(Fornyes til 795,-/år)

1 MÅNED

99 kr

(Fornyes til 99,-/måned)

PRØV PLUSS

1 UKE

1 kr

(Fornyes til 55,-/uke)

    Alle abonnement fornyes til ordinær pris etter tilbudsperioden . Du kan si opp når som helst, men senest 48 timer før perioden utløper.

visa card Betal trygt med Visa eller Mastercard.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer