Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Medietilsynet:

Er «blodbad» rett medisin?

I en tid hvor mediebildet fragmenteres og fake news brer om seg, er det naturlig å stille spørsmål ved om en drastisk nedbemanning av Medietilsynet er rett svar.

<cutline_leadin>DRASTISK:</cutline_leadin> SV mener at vi må møte den nye medievirkeligheten med dyktige fagfolk – da er det grunn til å stille spørsmål ved drastiske kutt i tilsynet som forvalter norsk mediepolitikk, skriver stortingsrepresentanten. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
DRASTISK: SV mener at vi må møte den nye medievirkeligheten med dyktige fagfolk – da er det grunn til å stille spørsmål ved drastiske kutt i tilsynet som forvalter norsk mediepolitikk, skriver stortingsrepresentanten. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer
Meninger

John Arne Markussen tar i en kommentar i Dagbladet mandag den drastiske nedbemanningen av Medietilsynet i forsvar ut fra et behov for omstilling, og viser til at jeg har tatt opp saken med kulturminister Skei Grande.

La meg først slå det tydelig fast: Å endre Medietilsynet kan være fornuftig. Men det må være grunn til å spørre om kuttene som nå foregår for det første faktisk styrker tilsynet faglig, og for det andre om Medietilsynet som en statlig arbeidsplass er en god arbeidsgiver når ansatte blir fortalt på SMS at de er overflødige.

Derfor har også mitt spørsmål til kulturministeren to deler.

Den ene delen dreier seg om det er fornuftig politikk for statlige arbeidsplasser utenfor Oslo å kutte 13 statlige høykompetanse arbeidsplasser fra et fylke som har nettopp få statlige arbeidsplasser.

Som ombudsmann for mitt fylke vil jeg så klart stille spørsmål ved det.

Men den andre delen av spørsmålet mitt dreier seg om det mediepolitisk og faglig er riktig å kutte så kraftig i tilsynet.

I en tid hvor mediebildet fragmenteres, fake news brer om seg, og stadig nye plattformer for mediebruk åpnes er det naturlig å stille spørsmål om en drastisk nedbemanning av tilsynet som forvalter norsk mediepolitikk er rett svar i tiden.

En skulle jo tro at det nettopp er mennesker med høy kompetanse som trengs i møte med den nye medievirkeligheten.

I tillegg kommer det filmfaglige. Markussens eksempel, å ha en kinosal for å sette aldersgrenser på film, kan lett brukes som argument motsatt vei. Hvordan skal de filmfaglige ansatte gi en reell vurdering av en actionfilms voldsomhet om de ser den på mobilen sin, og ikke i kinoformat?

Da er det grunn til å stille spørsmål ved om kuttene kan forsvares faglig.

Til slutt er det åpenbart grunn til å stille spørsmål ved hvordan nedbemanningen foregår. Over en fjerdedel av de ansatte skal kuttes, og ny organisasjonsstruktur iverksettes bare to måneder etter første varsel om nedbemanning. Folk har fått beskjed over SMS at de vil miste jobben, og Parat mener at hovedavtalen er brutt.

Staten som arbeidsgiver bør gå foran som et godt eksempel på arbeidsmiljø, det virker ikke akkurat som det er tilfelle i Medietilsynet.

SV mener at vi må møte den nye medievirkeligheten med dyktige fagfolk – da er det grunn til å stille spørsmål ved drastiske kutt i tilsynet som forvalter norsk mediepolitikk.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling