Anmeldelse: Sun Heidi Sæbø "Kim Jong-un"

Er bokas aktualitet viktigere enn kvaliteten?

For den som vil vite mer om mannen Trump skal forhandle med, er «Kim Jong-un» uhyre interessant lesning. Men den ender som en uoversiktlig historiebok.

TEMA FOR NY BOK: Nord-Koreas diktator Kim Jong-un, her fotografert under et besøk på lærerhøyskolen i Pyongyang i år. Foto: NTB Scanpix
TEMA FOR NY BOK: Nord-Koreas diktator Kim Jong-un, her fotografert under et besøk på lærerhøyskolen i Pyongyang i år. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Historiene om Nord-Korea er mange og dramatiske. Det er også tilfelle i Sun Heidi Sæbøs nye bok. Den handler om det mystiske landet med utgangspunkt i drapet på halvbroren til den nåværende lederen.

Men selv om mordet fungerer som en rød tråd i boka, er «Kim Jong-un» først og fremst en historiebok om det mektige Kim-dynastiet.

God timing

Utgivelsen er usedvanlig godt timet. Med Donald Trump i Det hvite hus har konflikten med Nord-Korea tiltatt og frykten for krig økt betraktelig. Med sine prøveoppskytninger har Kim Jong-un demonstrert for all verden at landet er en atommakt.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Pluss gir deg tilgang til daglige premiumartikler, eAvisa, Magasinet og mye mer.

Introduksjonstilbud til deg som er ny abonnent: Få tilgang til Dagbladet Pluss for kun 1 krone for første måned. Deretter får du hele 30% rabatt ved hver fornyelse - så lenge du vil.

55,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 55,-/uke)
Introduksjonstilbud

1,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 69,-/måned)

249,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 249,-/kvartal)

795,-

1 år

(Fornyes automatisk til 795,-/år)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer