Fra ord er du kommet:

Er De nervøs? – treven og pirrelig, lunefuld og umedgjørlig.....

Opplysende og underholdende bok om ordenes opprinnelse

MONTE CARLO: Et av stednavnene du får en forklaring på i boka «1000 ords historie» er Monte Carlo. Bildet er fra starten av Rally Monte Carlo, Oslo Handelsgymnasiums skolegård, 1962. Foto: Sverre Heiberg.
MONTE CARLO: Et av stednavnene du får en forklaring på i boka «1000 ords historie» er Monte Carlo. Bildet er fra starten av Rally Monte Carlo, Oslo Handelsgymnasiums skolegård, 1962. Foto: Sverre Heiberg. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Og, vi slår da opp på Blåmandag og leser at denne mandagen nærmest er synonymt med «dagen derpå», «tidligere ikke sjelden med skoft fra jobben. Opprinnelig var dette siste mandag før fasten i det katolske kirkeåret, og da var det vanlig å dekke alteret i kirken med et blått klede.»

Denne ordforklaringen, og 999 til, er å finne i boka «1000 ords historie, illustrert med kuriøse annonser og fotografiske minner fra vår nære fortid». Forfatter er professor i medisin, Per Holck, som tidligere har utgitt blant annet «Merkedager og gamle skikker» og «Livets høytider».

Ifølge forlaget har han jobbet med denne utgivelsen i ti år og her er det mer enn nok gull for den som er opptatt av å vite mer om ordenes opprinnelse. Hvis det er noen som bedriver formen for selskapslek i romjula, ja da er det mye å hente her. I tillegg er det også en annonsequiz for den som liker slikt. En av annonsetekstene er verdt å nevne for det norske romjulfolket:

«Dilettantforeningen giver en dramatisk Aftenunderholdning Söndag den 30te April Kl. 8 Aften i Arbeidersamfundets Sal. Program seinere.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer