Er den ekte?

Sterke rykter om ny Xbox 360.

(Dagbladet.no): Det har lenge sirkulert rykter om at Microsoft vil lansere en ny versjon av spillkonsollen Xbox 360.

Ifølge ryktene skulle maskinen være sort, ha innebygget HDMI-utgang, og by på større harddiskplass - samt at den skal være kjøligere og mer stillegående.

En av de første som gjorde at ryktet ble litt mer troverdig, var bladet Game Informer. De kunne fortelle at Microsoft planlegger å lansere en ny Xbox 360 med HDMI (og medfølgende kabel) og en 120 gigabytes harddisk i slutten av april.

Xbox 360 Elite

Maskinen skal ifølge bladet koste 479 dollar (2930 kroner, men denne prisen vil nok bli høyere i Norge), litt mer enn de 399 dollarne den dyreste Xbox 360-maskinen kostet ved lansering. Den nye harddisken vil også være mulig å kjøpe separat.

Ifølge teknologibloggen Engadget skal navnet på den nye Xbox 360-maskinen være «Elite» - et navn som også gjenspeiler at den kun vil bli laget i et begrenset opplag.

- Lanseres snart

Microsoft har selv ikke kommentert nyheten om Xbox 360 Elite, noe som gjør at alt fortsatt må betraktes som et rykte.

- Vi kommenterer ikke rykter og spekulasjoner, forteller markedsansvarlig Silje Thoresen i Microsoft Home Entertainment Norge til Dagbladet.no.

Noen i Microsoft har imidlertid snakket med Dean Takahashi, journalist og forfatter av to Xbox-bøker, senest «The Xbox 360 Uncloaked: The Real Story Behind Microsoft\'s Next-Generation Video Game Console».

I sin spillblogg skriver Takahashi at han fått bekreftet at Xbox 360 Elite snart vil lanseres av troverdige kilder internt i Microsoft.

Maskinen skal også være klar for bruk til Microsofts satsing på IPTV, og kan dermed brukes til å ta opp tv-programmer på den mer romslige harddisken.

Bilder av maskinen?

Flere ser også på de nye bildene som visstnok skal forestille flere ferdigproduserte Xbox 360 Elite-maskiner, samt en angivelig lekket reklameplakat som bevis på at maskinen faktisk eksisterer.

Xbox 360 Elite vil i likhet med dagens Xbox 360 ikke ha innebygget HD DVD, ei heller en trådløs nettverksadapter - begge deler blir fortsatt levert som tilleggsutstyr.

NY XBOX 360? Det virker mer og mer troverdig at Microsoft snart vil lansere en ny versjon av Xbox 360, med større harddisk og innebygget HDMI-støtte.
HER ER\'N? Spillbladet Game Informer var først ute med nyheten om Xbox 360 Elite.
HER ER\'N II: Spionbilder av Xbox 360 Elite som visstnok skal stamme fra produksjonsbåndet.