Er denne kvinnenJesu etterkommer?

Forfatter hevder hun nedstammer fra Maria Magdalena og Jesus Kristus.

(Dagbladet.no): Kathleen McGowan (43) mener hun nedstammer fra blodslinjen etter unionen mellom Jesus Kristus og Maria Magdalena.

Joda, det er helt sant. Boka «The Expected One» er McGowans debut og kalles en «selvbiografisk religiøs thriller», skriver USA Today.

At Jesus i virkeligheten var gift med og fikk barn med Maria Magdalena, er en teori som først så dagens lys i sakprosaboka «Hellig blod, hellig gral» fra 1982. Den ble siden verdenskjent gjennom Dan Browns bok «Da Vinci-koden», og McGowan tar denne teorien til sin inntekt.

Bokstavelig talt: McGowan skal ha en avtale med det New York-baserte forlaget Simon & Schuster om tre bøker - og et sjusifret beløp.

Bruker 1,8 millioner

McGowan hevder at hun begynte å skrive på boka si i 1989, og at det ikke er en Dan Brown-kopi. Hun sier også hun er klar for å hanskes med folk som mener hun er gal - eller blasfemisk. Hun har også forlaget og agenten sin i ryggen nå hun om en uke, 25. juli, lanserer boka i USA.

- Jeg forventer så absolutt sterke reaksjoner. Men jeg har familien min i ryggen og det er her jeg henter styrke, sier McGowan ifølge USA Today.

Ifølge USA Today bruker forlag Simon & Schuster 275 000 dollar, nesten 1,8 millioner kroner, på å promotere «The Expected One».

Boka får et førsteopplag på 250 000 eksemplarer, ti ganger så mange eksemplarer som debutanten solgte av boka da hun i fjor ga den ut selv.

Men i slutten av mai deltok McGowan på bokmessa BookExpo America, og det var der det begynte å ta av, skriver New York Times.

- Speiler mitt liv

McGowan nevner kun i bokas etterord at hun selv nedstammer fra Jesus og Maria Magdalena, en teori forlaget har tenkt å ligge lavt med.

- Det er en interessant bakgrunnshistorie og jeg tror på henne, men vi markedsfører dette som den fantastiske romanen den er, sier Trish Todd. Hun er sjefsredaktør i Touchstone, avdelingen i Simon & Schuster der boka kommer ut.

McGowan kaller også boka en roman, men påstår den speiler hennes eget liv.

«The Expected One» handler om Maureen Paschal som får visjoner av Maria Magdalena og oppdager at hun stammer fra Maria og Jesus. Parallelt forteller McGowan historien om ekteskapet mellom og barna til Jesus og Maria Magdalena.

McGowan er journalist. Hun har også jobbet for Disney på filminnspillinger i Hollywood der hun er født og oppvokst. Hun påstår å ha fått sin første visjon av Maria Magdalena da hun var i Jerusalem i 1997.

- Det forandret meg for alltid. Det var så virkelig og mektig, sier McGowan.

Fra 3. august skal McGowan på en stor turné for å promotere boka i USA.

Hun møter selvsagt motstand, noe du kan lese mer om i USA Today.