Er denne låta bra nok for radio?

NRK nekter å spille deLillos-låt. Hør den på Dagbladet.no.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
Annonse

(Dagbladet.no): Lars Lillo-Stenberg er forbannet på NRK fordi musikksjefene på radio nekter å spille den miljøbevisste låta «Hei politiker», skriver Nrk.no.

Låta er en bønn til politikerne om å få retningslinjer i disse klimakrisetider. «Skal vi slutte å kjøre bil? Skal vi slutte å kjøre fly? Skal vi slutte å kjøpe nye ting når den gamle er nesten ny? Skal søppel være et annet ord? Skal vi nesten ikke bruke strøm? Skal vi rydde vårt eget bord? Skal vi slutte å leve i en drøm? Hei politiker, kom igjen. Bestem!», går refrenget.

Standpunkt

- Vi lagde låta tidlig i vinter og slapp den som digital singel. Den har en tekst som er basert på et standpunkt: «Hei politiker, du må fortelle oss hva vi skal gjøre nå». Det er som de fleste av oss tenker, selvfølgelig skal vi alle bidra, vi må legge om livsstilen, men det er vanskelig for enkeltmennesket å legge om innkjørte vaner. Det trenger vi de som styrer og steller til å hjelpe oss med. Dette er som en omvendt protestlåt, sier Lars Lillo-Stenberg til Dagbladet.no.

Låta kom som en overraskelse på plateselskapet og det var Lars Lillo Stenberg selv som endte med å ta kontakt med musikksjefene i NRK P1 og P3. De ønsket ikke å bidra til miljøkampen med å spille «Hei politiker».

- Det var ikke lett å få spilt den, noe som er litt ergelig, jeg vil jo at folk skal høre låta. Det er ikke slik at vi sutrer over å ikke få spilt en låt, vi forventet ikke å bli A-lista, men at den overhodet ikke blir spilt synes jeg er litt underlig. Kanskje særlig i denne sammenhengen. Når man føler man har laget en annerledes låt burde den kanskje få en litt annerledes behandling, sier Lillo-Stenberg.

18 låter i rotasjon

Håkon Moslet, musikksjef i P3, sier at de må stille litt høyere krav til deLillos-låter - blant annet fordi de spiller så mange av dem fra før av.

- Jeg synes det er altfor få norske artister som engasjere seg og skriver politiske tekster, jeg ble minnet på det da Samvirkelaget kom med sin «Stopp Volden»-låt, men «Hei politiker» er ingen stor låt, og da kan vi ikke spille den på P3, sier Moslet til Dagbladet.no.

Han får støtte av sin P1-kollega Per Ole Hagen, som forteller at de allerede har rundt 18 deLillos-låter i aktiv rotasjon på kanalen.

Engasjement

- Jeg skjønner forsåvidt at han blir forbannet over at ingen vil spille musikken hans, og jeg har ingenting mot låta som sådan, men vi synes de andre låtene er bedre. Det er jo ikke slik at selv om låta har engasjement, så er det en god låt. Det synes jeg det er viktig å få fram, sier Hagen til Dagbladet.no.

Heller ikke P4 eller Kanal24 har spillelistat «Hei politiker»

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer