SPØKEFUGL: Meryl Streep var blandt dem som ble tøyset med av Ellen DeGeneres. Her sammen med Julia Roberts og Brad Pitt. Foto: John Shearer/Invision/AP
SPØKEFUGL: Meryl Streep var blandt dem som ble tøyset med av Ellen DeGeneres. Her sammen med Julia Roberts og Brad Pitt. Foto: John Shearer/Invision/APVis mer

- Er dere en gjeng rasister?

Her er Ellens beste Oscar-vitser

(Dagbladet): Oscar-programleder Ellen DeGeneres hadde en litt mildere stil enn fjorårets Seth MacFarlane. Men i åpningsmonologen si lot hun likevel noen utvalgte filmstjerner få gjennomgå, særlig Jennifer Lawrence fra filmen «American Hustle».  

- Jennifer Lawrence, jeg skal ikke snakke om det som skjedde i fjor. Det er latterlig. Det er slikt som skjer, og det er pinlig. Og så snakker folk om det. For de av dere som ikke vet hva jeg snakker om, så falt hun på vei opp hit i fjor. La oss bare se videoklippet, spøkte DeGeneres.  

Videre spøkte DeGeneres med at Lawrence hadde snublet på vei ut av bilen, da hun ankom Oscar-utdelingen. Og hun snublet faktisk på vei opp på scenen i år også.

Den somaliske skuespilleren Barkhad Abdi var nominert til Oscar for beste mannlige birolle for filmen Captain Phillips.  
- Han er sommelier, så han kan mye om vin, sa DeGeneres.  

Les flere av DeGeneres Oscar-vitser:
- Det har vært noen tøffe dager for oss her. Det har regnet. Men vi klarer oss. Takk for at dere ber for oss.

- Det er så annerledes nå. Sist jeg var her så var Cate Blanchett nominert, Meryl Streep var nominert, Leonardo DiCaprio var nominert, Martin Scorsese var nominert. Helt annerledes.

- Jeg synes dere skal se på dere selv som vinnere. Altså, ikke alle, men de som har vunnet før dere bør se på seg selv som vinnere.

- Alle de nominerte har gjort til sammen over 1400 filmer. Og til sammen har dere omtrent seks år med høyere utdannelse.

DeGeneres dro flere vitser om all snublingen til Jennifer Lawrence, blant annet denne:
- Hvis du vinner i kveld bør vi bare levere statuetten til deg.

SNUBLING: Jennifer Lawrence var kanskje den som fikk hardest medfart av programlederen. Her er hun sammen med Matthew McConaughey, som Ellen beskrev som «pen på en skitten måte». Foto: AFP / Joe KLAMAR
SNUBLING: Jennifer Lawrence var kanskje den som fikk hardest medfart av programlederen. Her er hun sammen med Matthew McConaughey, som Ellen beskrev som «pen på en skitten måte». Foto: AFP / Joe KLAMAR Vis mer

- Jeg skal ikke si hvem som er den vakreste, men det er åpenbart. Det er Jared Leto. Jeg mener, han er det peneste. Han er så pen.  (...) Og Matthew McConaughey er også pen, men på en annen måte, en røffere, skitnere, skitten-pen, som på en røff skitten-pen måte. Skitten på en bra måte, ikke dårlig-skitten. Begge er nominert for filmen Dallas Buyers Club, en veldig viktig film. Den handler om det viktige temaet om folk som har sex på rodeo. Ikke gjør det.

- Speaking of sex at the rodeo...
DeGeneres koblet deretter «sex på rodeo», til skuespilleren Bruce Dern:

- Mens vi snakker om sex på rodeo, Bruce Dern er her i kveld...

Før hun fortsatte:

- La meg gi litt bakgrunnsinformasjon om Bruce: Bestefaren hans var guvernør i Utah, grandonkelen hans var en poet som vant Pulitzerprisen, og Eleanor Roosevelt var bestemora hans. Og nå sitter du her sammen med oss i kveld. Hva gikk galt?

Og til slutt vitsen som E! har kåret til kveldens beste:

- Det kommer til å bli en spennende kveld. Alt kan skje, så mange forskjellige muligheter. Den første muligheten er at «12 Years a Slave» vinner Oscar for beste film. Den andre muligheten er at dere alle er rasister. Og nå, ta vel imot vår første hvite presenterer: Anne Hathaway!         

RODEOSEX: Bruce Dern, fra filmen «Nebraska» sammen med Andrea Beckett på den løde løperen. Foto: Jordan Strauss/Invision/AP
RODEOSEX: Bruce Dern, fra filmen «Nebraska» sammen med Andrea Beckett på den løde løperen. Foto: Jordan Strauss/Invision/AP Vis mer