Er det Affleck, Clooney eller Carrey som blogger?

Eller er «Rance» en gedigen bløff?

(Dagbladet.no): 29. desember dukket det opp en weblogg der forfatteren hevder at han er en A-kjendis av de store. Under pseudonymet «Rance» skriver han i den første posten:

- Jeg kan fortelle dere hvordan det er å se bildet av seg selv i bladhylla nå og da mens du betaler for dagligvarene. Og det får være tilstrekkelig.

Rance vil nemlig ikke avsløre seg selv, men heller bruke anonymiteten til å berette fritt fra innsiden av Hollywoods kjendisverden. Det har selvsagt utløst en strøm av spekulasjoner på diverse nettsteder.

Affleck-tatovering

«Starsky & Hutch»-stjernen Owen Wilson har blitt foreslått av en annen blogger, men agenten hans har avvist ryktet, skriver Reuters.

Den anonyme redaktøren på Hollywood-sladdersiden Defamer mener det kan være Ben Affleck - en spekulasjon som bygger på en sammenheng mellom en quiz på bloggen til Rance og en tatovering på armen til Affleck.

Jim Carrey, George Clooney, Benicio Del Toro, Matthew Perry eller Luke Wilson, broren til Owen er andre som har blitt mistenkt for å være Rance. Og muligheten for at han bare er en stor bløffmaker ligger selvsagt hele tiden på lur.

- Ikke Donald Trump

Reuters har intervjuet Rance - men kun via epost, selvsagt. De startet med å spørre om han virkelig er en kjent skuespiller.

- Eller en velkjent skuespillerinne, kanskje. Bare ikke Donald Trump, var svaret.

Han er ikke spesielt glad for spekulasjonene omkring identiteten hans. Han startet ikke bloggen for å leke gjemsel med verden.

- Gjetteleken kommer i veien for budskapet jeg måtte ha. Jeg er forøvrig ikke sikker på om jeg har et budskap, men underholdningen i dette gjør det verdt det.

Nesten avslørt

Han antyder samtidig at han har vært nær ved å bli avslørt.

- Flere ganger har jeg sett ting som ved første øyekast kunne tyde på at leken var over, og jeg fikk hjertet i halsen, forteller han Reuters.

For om identiteten hans blir kjent, er han redd det han har skrevet kan koste ham karrieren.

- Hvis det skjer, vil jeg snart stå og selge grapefrukt - i stedet for å kjøpe dem for 14 dollar stykket på Sunset Boulevard, skriver han i åpningsposten på bloggen.

POKERFJES:</B> Ben Affleck under poker-VM i april. Kanskje han er kjendisbloggeren som holder maska.
NEKTER:</B> Agenten til «Starsky & Hutch»-skuespiller Owen Wilson nekter for at dette er «Rance».