Er det den nye James Bond vi ser her?

Jon Almaas drømmer om å gjøre et diamantkupp i ekte «007»- og «Mission Impossible»-stil.

PÅ SETTET:  I den nye situasjonskomedien «Side om side» spiller Jon Almaas mot Pernille Sørensen (fra venstre) og Charlotte Frogner. - En søknad for å kunne få James Bond- og «Mission Impossible»-roller, sier han. Foto: Anders Grønnberg
PÅ SETTET: I den nye situasjonskomedien «Side om side» spiller Jon Almaas mot Pernille Sørensen (fra venstre) og Charlotte Frogner. - En søknad for å kunne få James Bond- og «Mission Impossible»-roller, sier han. Foto: Anders GrønnbergVis mer

Lørdag 7. september har NRKs store humorsatsing «Side om side» premiere på NRK1. Der spiller Jon Almaas (45) en vestkantsnobb, mens hans ambisjoner er større:

- Jeg vil gjerne gjøre et diamantkupp.

«007»-søknad - Du kan godt si at «Side om side» er en søknad til det, men jeg tror det er langt fram, sier Almaas, og fortsetter:

- Jeg vil være smart, og snike meg inn i 22. etasje på et hotell på kveldstid - i stilongs - og hente ut noen diamanter, for så å ende opp i russisk fangeleir, hvor jeg må gnage meg ut.

Han beskriver drømmerollen som et en blanding av James Bond og Tom Cruice i «Mission Impossible».

Side om side Gjennom åtte uker får vi møte tre par på det lille tettstedet Granli halvannen time fra Oslo.

Der bor blant andre Christian og Celine Kopperud, spilt av programleder Jon Almaas og skuespiller Charlotte Frogner.

Tidligere har «Nytt på nytt»-generalen fortalt at Kopperud er en destillert versjon av ham selv. Under NRKs høstlansering forteller Almaas at han også har hentet mye inspirasjon fra sitt eget nabolag på Oslo vest.

- Vestkant-broiler - I serien følger vi flere par. Det livet som Christian Kopperud og kona har på privaten er litt hemmelig, for de er bare med i de andre parenes liv.

- Hvor vi har fått pengene fra, hva vi jobber med og om vi har sex er hemmelig, sier Almaas til Dagbladet og fortsetter:

- Når dette startet var det en destillert versjon av meg selv. Jeg så på Kopperud som en vestkant-broiler - en litt brautende fyr som skryter av sine atletiske barn, og som alltid kjenner - uansett hva det er snakk om - importøren, slik at han kan skaffe billige varer fordi han har venner i de riktige posisjonene.

- Er sånn på Vindern - Og det kjenner du deg igjen i?
 
- Nei, jeg kjenner meg ikke igjen i det, men jeg har møtt mange. Jeg bor på Vinderen, og det er mange i nabolaget som er sånn. Derfor er det veldig lett å plukke egenskaper og replikker fra dem jeg har møtt, forteller Almaas.

Til tross for det, mener den populære programlederen at de nærmeste naboene ikke bør grue seg for å skru på tv-en i høst.

- Ikke de som bor i min gate, men de i området rundt, for der er det mye å hente, sier han og smiler lurt.

- Drømmerolle Programlederen forteller at det hele tida har bodd en ganske dårlig og uforedlet skuespiller i magen hans, som nå endelig har fått komme ut. Humorserien ble spilt inn i vår, og Almaas mener «Side om side» er noe av det morsomste han har gjort i sin NRK-karriere.

I september er han også tilbake på skjermen med «Nytt på nytt», men programlederen medgir at det vil virke rart å droppe programmet med Knut Nærum og Ingrid Gjessing Linhave til fordel for en skuespillerkarriere.

- Rare klær Den premiereklare situasjonskomedien handler om Maria og Jonas, som flytter fra Grünerløkka i Oslo til et lite tettsted. Paret spilles av Vidar Magnussen og Marie Blokhus, mens Tore Sagen og Pernille Sørensen utgjør den tredje familien i serien.

Almaas forteller at han har utviklet Kopperud-karakteren underveis, og at noe av det morsomste var å improvisere fram replikkene.

På spørsmål om hva han har gjort for å forberede seg til rollen, svarer han følgende:

- Jeg flyttet til Vinderen i 2004, og har bodd der i ni år. Dette er rett og slett skikkelig «method acting». Jeg har gått rundt og observert. Nå har jeg har vært sammen med proffe skuespillere, og merker at de kan dette. Jeg bare er meg selv i litt rare klær, som jeg ikke ville brukt til vanlig.