Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Er det dette puppepengene til Christer Falck går til?

Gåsehud på Bylarm.


PÅ BYLARM: Sigrid Hvidsten

 Hilde Marie Kjersem (støyjazzpop, Belleville):
Jazzvokalist Hilde Marie Kjersem har lagt det behagelige på hylla for å utforske samspillet mellom det naive og det brutale, det skjøre og det støyende. På Belleville fredag kveld fikk vi høre resultatet - intrikate, vakre, bråkete og ekstremt fascinerende poplåter som bøyet, tøyet og brakk melodisansen, samtidig som gåsehuden lå som tåke rundt kroppen. Dama har stålkontroll på stemmen og selv om vi til tider opplevde en smule lydgnuring, er det ingen tvil om at Kjersem er en av årets mest spennende låtskrivere. Hvis det er dette puppepengene til Christer Falck går til, oppfordrer jeg alle til å sporenstreks laste ned Lene Alexandra.

Hør: Hilde Marie Kjersem

 Susanna (følelsespop, Kulturkirken Jakob):

Kulturkirken Jakob passer perfekt til Susannas stemningsskapende og glassklare vokal. Den skinner gjennom rommet, dveler langs benkeradene, og skaper ro i kroppen. Det er ingen tvil om at det er vakkert, men istedet for å la seg pirre av melankolikermelodiene, synker man dessverre altfor kjapt inn i en dagdrømdøs. Det er nydelig og introvert, men uten de gode melodiene blir det også en smule kjedelig.

Hør: Susanna

 Beady Belle (souljazz, Cosmopolite):

Fredag kveld sto åpenbart i de flinke pikers tegn, og Beate Slettevoll Lech har endelig fått et slags gjennombrudd med albumet «Belvedere». Konserten på Cosmopolite var dermed ikke bare fullstappa, men sannsynligvis også Bylarms mest profesjonelle. Beate peiset på i et lydbilde som la seg et sted mellom D’Sound, Norah Jones og Sidsel Endresen og lot publikum bli med i grooven. Til slutt dukket den britiske jazzpoppjokken Jamie Cullum opp også. Litt for proft for Bylarm, kanskje? 

Hør: Beady Belle

EKSTREMT FASCINERENDE: Hilde Marie Kjersem fikk gåsehuden til å legge seg som tåke rundt kroppen. Foto: EIRIK HELLAND URKE
EKSTREMT FASCINERENDE: Hilde Marie Kjersem fikk gåsehuden til å legge seg som tåke rundt kroppen. Foto: EIRIK HELLAND URKE Vis mer


PÅ BYLARM: TORGRIM ØYRE

 Charlotte and the Co-Stars (rock, John Dee):

Charlotte Jacobsen har fått drahjelp av blant andre Frode Jacobsen fra Madrugada og Ricochets Alex Kloster-Jensen. Kanskje ikke et overraskende valg, i alle fall om man tar låtmaterialet i betraktning. Med sin americana-inspirerte rock, framstår hun på mange måter som en sped lillesøster av de nevnte bandene. Hun har en særegen stemme som bærer de lekkert antrukne og småmørke låtene på en elegant og smakfull måte. I sum har hun fremdeles en vei å gå både på låtsiden og kommunikasjonsmessig, men rammeverket er der allerede.

Hør: Charlotte and the Co-Stars

 Shining (jazz/alternativ/prog, Dog A):

De går ikke enkelt til verks gutta i Shining. Gjengen bedriver ekstremsporten å blande Coltrane-jazz med drone-metal og King Crimson-prog. Noe av en oppgave å holde kål på, men Shining mestrer svennestykket med bravur. De er langt mer burleske fra scenekanten enn på plate, det betyr ikke at detaljrikdommen og finessen forsvinner i øset. De særegne melodiene drar fortsatt opp grensene mellom orden og kaos. Lyden spilte ikke helt på lag, uten at det rokket ved bandets drivende og mildt sagt kompetente avlevering. Kan man kalle Shining en slags sonisk dampveivals? Det buldret i alle fall godt i betonggulvet i går kveld.

Hør: Shining

EKSTREMSPORT: Shining på Bylarm i går.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media