Er det flaut å være ensom?

Vi er nå inn i den tida da mange føler sterkt på det å være ensom, men hva er ensomhet?

ENSOMHETENS FILOSOFI: «I ensomheten er du revet løs fra andre på en betydningsfull måte, og derigjennom er du også løsrevet fra deg selv, fra viktige sider av deg selv som bare kan eksistere og utvikle seg når du er knyttet til andre.», skriver filosof i Lars Fr. H. Svendsen boka «Ensomhetens filosofi». FOTO: TOM STALSBERG
ENSOMHETENS FILOSOFI: «I ensomheten er du revet løs fra andre på en betydningsfull måte, og derigjennom er du også løsrevet fra deg selv, fra viktige sider av deg selv som bare kan eksistere og utvikle seg når du er knyttet til andre.», skriver filosof i Lars Fr. H. Svendsen boka «Ensomhetens filosofi». FOTO: TOM STALSBERG Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Spørsmålet, som er tittelen på denne artikkelen, kommer som en uventet sms en fredagskveld, og avsenderen er en av de mest sosiale vesenene jeg kjenner. Likevel kan spørsmålet tyde på at han ikke føler det på akkurat den måten.

Antakelsen er helt i tråd med filosof Lars Fr. H. Svendsens undersøkelser i nylig utgitte «Ensomhetens filosofi» hvor han ved hjelp av statistisk tallmateriale, andre filosofers tilnærminger og nyere psykologisk forskning går i rette med utbredte forestillinger om ensomhet, også hans egne:

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer