Anmeldelse: Jævla homo på NRK

Er det fortsatt vanskelig å være homofil i Norge?

«Jævla homo» reiser viktige spørsmål, men handler for mye om følelser og for lite om årsaker.

Er det fortsatt vanskelig å være homofil i Norge?
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

«Jeg må skjerpe meg for å klare å bli glad i hele meg», sier Gisle Gjevestad Agledahl inn i et håndholdt kamera, liggende i senga i bar overkropp. NRKs nye dokuserie, «Jævla homo», kan ikke bli stort mer nær og personlig. Og likevel er det som om vi bare tripper rundt på overflaten i store deler av programmet.

Utgangspunktet er Agledahl selv, som vil finne ut hvorfor han synes det er så vanskelig å leie sin mannlige kjæreste offentlig. Er det fortsatt tøft å være homofil i Norge?

I fjor på denne tida tok «Skam» for seg samme tema, og «Jævla homo» er full av referanser til tv-serien: Kjæresten lager verdens beste ostesmørbrød, introen viser dem i et svømmebasseng, første episode heter til og med «Skam». Et par av skuespillerne fra serien dukker også opp.

For øvrig er «Jævla homo» bygget over samme lest som «Innafor», NRKs graveprogram for ungdom. Begge seriene hviler tungt på programlederen, og Agledahl framstår som et funn: Åpen og ærlig, sjarmerende og sårbar, lett å identifisere seg med. Både «Innafor» og «Jævla homo» benytter seg av kreative journalistiske metoder. Men når begge åpner med et småflaut eksperiment på Karl Johan, lukter det litt sjablongkreativitet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer