<strong>ANTIHELT:</strong> OnklP &amp; De Fjerne Slektningene har laget årets partyplate. Foto: Nina Hansen / Dagbladet
ANTIHELT: OnklP & De Fjerne Slektningene har laget årets partyplate. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer

Er det her det er party?

OnklP & De Fjerne Slektningene med sommerens kuleste plate.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Hvor skal man begynne? Det mest åpenbare med OnklP & De Fjerne Slektningenes albumdebut er at dette er en plate man ikke kan lage på kommando. «Slekta» er lyden av en gjeng raddiser som har møtt opp i studio, plukket opp instrumentene, jekket en øl og latt det stå til.

No filter, som det heter på Instagram-språket - alt er lov.

For hvordan forklarer man en låt som drar veksler på både Queens «We Will Rock You», Ice Cube og det de baler med når det trommes sammen til leikarring? For det er da vitterlig en hardingfele vi hører i konspirasjonseposet «Dem»?

Det trenger ikke forklares. Låten funker som en kule i all sin bombastiske prakt. Det samme gjelder alle de andre tøylesløse musikalske krumspringene som finner sted på plata.  

Bra gjeng De Fjerne Slektningene består av kjente fjes som Oslo Ess-vokalist og gitarist Åsmund Lande, Knut Oscar Nymo fra samme band, keyboardist Simen Stensland  og Turbonegro-trommis Tommy Manboy.

Midt i festtåka står OnklP som den antihelten han er og rappesynger om å være ekskludert fra det gode selskap der oppe, trøblete damer og om det å ikke klare å stoppe festen i tide. Det er utleverende og ektefølt, rørende og underholdende, alt på en gang.

«Kjelleren» høres ut som Rancid på halvt tempo. Den glimrende førstesingelen «Panderosa» skjeler i retning The Clash med sine hektende verselinjer, mens «En til» er valiumstung og vindskeiv rock som kryper sakte inn under huden på deg.

Er det her det er party?

Åsmund Lande tar vokalt ansvar i «Gæærn» og sørger for at «Slekta» får sitt Beastie Boys-øyeblikk. Når man trodde at det meste var gjort, kliner gjengen til i «Tinghus Blues» med skitten blues og rikspoeten, selveste Stein Torleif Bjella som gjestevokalist. Det er sløyt og knirkete i aller beste forstand.

For kort Da OnklP & De Fjerne Slektningene opptrådte under Bylarm i vinter, var det eneste som manglet for at festen skulle maksimere potensialet at publikum kunne sangene. Vel, her er lydsporet til sommerens beste party. «Slekta» er 100% fri for pretensjoner og dødpunkter. Alle låtene har sitt eget musikalske ankerfeste, men sklir allikevel sømløst og naturlig over i hverandre enten det er gammelskole-hip hop, ska, blues eller rock som ligger i bunn.

Den eneste feilen er at den er for kort.     

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer