Anmeldelse: The Good The Bad and the Zugly - «Misanthropical House»

Er det ikke deilig å ha noen å hate?

Oslos fineste antihelter.

Foto: Ida Børsand
Foto: Ida Børsand Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: The Good The Bad & The Zuglys nye plate «Misanthropical House» er et lysende eksempel på at rock ikke trenger være spesielt komplisert eller original for å være relevant i 2018.

I en tid hvor mange bruker mer tid på bartevoks, skotøy og det å finne t-skjorten med den riktige logoen på for å være med, gir oslogjengen totalt faen.

Kvintetten er ikke finere på det enn at de ironiserer litt over at de har vært der selv: «I used to wear a Gorilla Biscuits t-shirt but I have to admit I knew nothing about them.», freser Ivar Nikolaisen i «I Lied About Being a Hardcore Man» og gir enda litt mer faen.

GBZ' tredje plate er like primal og intuitiv som den er effektiv. Bandet spiller de mest opplagte tregrepsriffene med største selvfølgelighet, noe som gjør at de tar eierskap i det klassiske uten å fremstå som fantasiløse. Det er energi og attityde som gir låtene sjel, og det finner man i bøtter og spann her.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer