Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Meninger

Mer
Min side Logg ut

Debatt: Klimadiskusjon

Er det lett å komme til i mediene?

Hvor ofte bryr mediene seg om vær-varsom-plakaten, der et av punktene er at pressen har et spesielt ansvar for at ulike syn kommer til uttrykk?

KLIMAKRISE? Er skog og jordbrannene i Australia et resultat av en klimaforandring? Svært få ting i verden opp og avgjort, skriver innsenderen. Foto: Rick Rycroft / AP / NTB Scanpix
KLIMAKRISE? Er skog og jordbrannene i Australia et resultat av en klimaforandring? Svært få ting i verden opp og avgjort, skriver innsenderen. Foto: Rick Rycroft / AP / NTB Scanpix Vis mer
Meninger

I «Dagsnytt atten» 20. desember har biologen og grunnleggeren av Skepsis i Norge, Erik Tunstad, prinsipielle betraktninger om at det ikke er lett for klimamotstandere å komme til i mediene.

Han mener at det er viktig med mangfold i den vitenskapelige debatten, og at vi lever av kunnskap. Videre sier han at kunnskap lever av vitenskap.

Vitenskap er etter hans syn egentlig diskusjoner mellom synspunkter, tolkninger, resultater og forskere. Det kan føre til noe som ligner på en sannhet.

Han mener at det er betenkelig å utelukke halvparten av et stort sakskompleks fra mediene fordi man ikke liker det som kommer frem, eller mener at temaene er opp og avgjort en gang for alle.

Men når det kommer til stykket er egentlig svært få ting i verden opp og avgjort.

De samme prinsipielle betraktninger og betenkeligheter kan også anvendes på tilhengere av lavkarbo-høyfett-kosthold, biodynamisk jordbruk, naturlegemidler, homøopatisk profylakse og annen homøopati, akupunktur og annen seriøs alternativ medisin samt vaksineskeptikere og naturister – med unntak av agurktiden når det gjelder de siste punktet.

Hvor ofte bryr mediene seg om vær-varsom-plakaten, hvor et av punktene er at pressen har et spesielt ansvar for at ulike syn kommer til uttrykk?

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media