Ta vare på arkivenes rundetider

Er det mulig å ta siste indre for siste gang og ramle rett før målstreken ?

Og, jammen dukker det ikke opp ei ny diktsamling også

IKKE BULJONGPAR: Vårt arkiv fra 1945 til 1970 som er digitalisert av Norsk Folkemuseum inneholder ofte ei linje med følgetekst som dette, nøkternt: «Unge skøyteløpere i Frognerparken, Oslo februar 1963». Foto: Kåre Nymark.
IKKE BULJONGPAR: Vårt arkiv fra 1945 til 1970 som er digitalisert av Norsk Folkemuseum inneholder ofte ei linje med følgetekst som dette, nøkternt: «Unge skøyteløpere i Frognerparken, Oslo februar 1963». Foto: Kåre Nymark. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Noen dager orker du ikke skrive om verdens elendighet, norsk politikk, sport og spe, Giske, Trump, islam, IS, Jesus, de nyreaksjonære nordmenn på sosiale medier eller hva det enn måtte være av viktige ting som klima, ondskap, rasisme og det som ellers går under det glade vanvidd.

Noen ganger må du, kanskje ikke du, men denne skribent, bare krype inn i en helt annen verden, arkivenes. Kanskje det har noe med alder å gjøre, ja, det har det. Vi begynner å bli myke i toppen, begynner å miste det fullstendig, begynner å se gamle spøkelser på høylys dag, begynner å lengte etter hjemmebakt brød, en fjernsynskanal og mindre religion.

Vel, det med fjernsyn stemmer selvsagt ikke. Vi elsker TV og da HBO og Netflix etc. Vi ser nesten aldri på gamlemåten, unntatt fotball og nyheter på NRK. Slik er det blitt.

Men, vi liker å se gamle bilder fra hverdagslivet. Uten ståk, kjendiser og tøv og tant. Vi mener derimot ikke alt var så mye bedre før, men én ting var litt bedre før, skøyteisen. Ja, isen var naturis og den var blant annet å finne i Frognerparken der det fortsatt er is, kunstis som brukes av liten og stor. Men, nå altså, naturis. Som på det bildet vi fant i Dagbladets arkiv digitalisert av Norsk Folkemuseum.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer