Er det mulig å tilgi en utro ektemann?

Siri Hustvedt har skrevet en sjeldent god bok.

POPULÆR: Siri Hustvedt er kjent som kona til Paul Auster. Det burde muligens vært omvendt. 

Foto: Ørjan F. Ellingvåg
POPULÆR: Siri Hustvedt er kjent som kona til Paul Auster. Det burde muligens vært omvendt. Foto: Ørjan F. Ellingvåg Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ANMELDELSE: Når jeg leser en bok, setter jeg alltid eselører ved de sidene der jeg finner noe virkelig godt. I «Sommeren uten menn» kunne jeg gjerne hatt flere på hver eneste side. For dette er en sjeldent god bok.  

Fortellingen er lagt i hånden på den femti år gamle rødtoppen Mia Fredricksen. Hun er prisbelønt poet, mor til Daisy som vil bli skuespiller, og har i tredve år vært gift med nevroforskeren Boris.

Helt uten forvarsel meddeler Boris en dag at han trenger en pause. Pausen viser seg å være en ung og yppig fransk kollega.

Sanselighet Boris flytter ut. Mia får et sammenbrudd og havner på psykiatrisk. Deretter leier hun seg et hus i sin barndomsby, der moren bor i et seniorhjem sammen med fem venninner, alle enker. Mia tilbringer sommeren der — uten menn.     

Norskamerikaneren Siri Hustvedt tilhører toppskiktet av amerikanske forfattere. Hun skriver med en sjelden blanding av sanselighet og intellektualitet, og hun bruker i en viss grad sitt eget liv som stoff.

«Sommeren uten menn» handler i en forstand om hvordan takle at din mann finner en annen. I videre forstand om kvinneliv i alle aldre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer