Er det noe håp for dette spillet?

«G.I. Joe» blir spill til sommeren.

(Dagbladet.no): Det er nok flere retro-orienterte unggutter i 30-åra enn filmkritikere som gleder seg til «G.I. Joe»-filmen som kommer på kino til sommeren.

Det samme kan nok sies om dataspillet som Electronic Arts i en pressemelding i dag fortalte at de lager på bakgrunn av filmen, og som de planlegge å lansere i tid til filmpremieren.

Navnet er intet mindre enn «G.I. Joe: The Rise of the Cobra: The Videogame», og vil i ekte filmspilltradisjon slippes på nær alle spillplattformer på markedet.

Spørsmålet da er om kvaliteten på spillet også vil følge filmspilltradisjonen, og levere en under middels actionopplevelse som er like raskt glemt som den er gjennomspilt?

Vi vet foreløpig ikke nok om spillet til å kunne trekke mange konklusjoner. Det lille nettsiden forteller oss er at du får styre hele 12 Joe-figurer, hver av dem med sine egne egenskaper og våpen.

Handlingen i spillet fortsetter der filmen slutter, og du må sørge for å slå tilbake mot den onde organisasjonen Cobra. De stiller med sterke bosser og heftige kjøretøyer - men heldigvis har du også en rekke kjøretøyer du kan skape kaos med.

For de av dere som aldri har hørt om «G.I. Joe», er det en mangeårig linje actionfigurer med tilhørende tegnefilmserie. Lekene var spesielt populære på 80-tallet - og fortsatt lever minnene sterkt hos mange, i likhet med andre leketøyserier som «Transformers» og «He-Man», som også opplever en filmatisk renessanse om dagen.

Men hvor mye vil den voksne, kritiske sans overskygge barnlig retrofanatisme?

OFFENTLIGGJORT PÅ HJEMMESIDEN: «G.I. Joe»-spillet ble offentliggjort i dag på en foreløpig relativt innholdsløs nettside.
OFFENTLIGGJORT PÅ HJEMMESIDEN: «G.I. Joe»-spillet ble offentliggjort i dag på en foreløpig relativt innholdsløs nettside. Vis mer