Anmeldelse: Chain Wallet - «No Ritual»

Er det noe med vestlandsklimaet?

Post punk-ekspertise fra bergensgjeng.

Foto: Øyvind Halsøy
Foto: Øyvind Halsøy Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«No Ritual»

Chain Wallet

Indie

Plateselskap: Jansen Records

«Liker du din Beach House, så trenger du ikke la deg be to ganger.»
Se alle anmeldelser

ALBUM: Bergensbandet Chain Wallet fant ut at de måtte stikke ut av byen for å finne inspirasjon til å skrive andreplata, «No Ritual».

Trioen flyktet fra regn og gråvær til en avsidesliggende hytte på sørvestlandet, hvor lyden av kneisende surfebølger og tomme strender dannet rammeverket.

Bandets patenterte drømme-pop er fortsatt relativt uforandret fra den bejublede, snart tre år gamle debuten, «Chain Wallet».

Det handler fortsatt om langstrakte pop-landskap med mye lys og farge. Brå bevegelser er med andre ord ikke et tema her. Her skal det meste ligge til rette for at man skal kunne surfe på bølgene av klangfulle gitarakkorder, tindrende synthmelodier og en bassist som jobber intensivt hele veien for å hold reisverket oppe.

Matias Tellez, som etter hvert har opparbeidet seg en solid merittliste som produsent, har sørget for å gi «No Ritual» en følelse av letthet, melankoli og optimisme om hverandre. Det låter åpent og dynamisk, med en akkurat passe glatt overflate til at sangene flyter friksjonsfritt avgårde uten å miste edgen.

Singelen «Ride» og «Lost Somewhere» har tydelige forgreininger i 80-tallets post punk-tradisjon, men makter allikevel å gi sangene en følelse av å være noe mer enn rene retro-øvelser. Kanskje det er det værbitte vestlandske klimaet som gir uttrykket en smak av noe annet? Det er noe med refrengene som føles hakket mer .

Selv om Chain Wallet er forholdsvis strenge strukturmessig, tar de seg friheter til å leke med tempoet. «Closer» er lavt giret, mens oppfølgeren «What Everybody Else Could Find» drar det hele opp til euforisk dansepuls igjen. En livsnødvendighet dersom man skal makte å holde på interessen gjennom et helt album.

Liker du din Beach House, så trenger du ikke la deg be to ganger.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer