Er det noen som husker MySpace?

Nettfolket er på vandring.

GRUNNLEGGERNE: Nei, det er ikke hovedrolleinnhaverne i en obskur amerikansk situasjonskomedie. Det er Tom Anderson og Chris DeWolfe, som etablerte MySpace i 2004. Nå Har Facebook rykket forbi som verdens største nettsamfunn, og eieren, News Corporation, kutter staben i MySpace med en tredjedel. Foto: SCANPIX
GRUNNLEGGERNE: Nei, det er ikke hovedrolleinnhaverne i en obskur amerikansk situasjonskomedie. Det er Tom Anderson og Chris DeWolfe, som etablerte MySpace i 2004. Nå Har Facebook rykket forbi som verdens største nettsamfunn, og eieren, News Corporation, kutter staben i MySpace med en tredjedel. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Mens nettsamfunnet Twitter bringer oss tettere på dramaet som utspiller seg i Iran, opplever grunnleggerne Jack Dorsey og Biz Stone til sin overraskelse at tjenesten de etablerte i 2006 er i ferd med å bli en global politisk maktfaktor.En bieffekt av oppmerksomheten er at Twitter får økt hastighet på sin reise opp i nettindustriens elitedivisjon.

SAMTIDIG er et annet av verdens ledende nettsamfunn på vei ned. I sitt kontor i News Corporations hovedkvarter på Avenue of the Americas i New York sitter mediemogul Rupert Murdoch med mer enn vanlig rynket panne, og følger utviklingen til MySpace, nettsamfunnet han kjøpte for 3,7 milliarder i 2005.

Den gang mente flere analytikere at oppkjøpet, den astronomiske salgssummen til tross, kunne vise seg å være et av tidenes smarteste mediekjøp. En stakket stund kunne det også se slik ut. MySpace var verdens største nettsamfunn, ikke minst takket være posisjonen som globalt samlingspunkt for musikkinteresserte nettbrukere. MySpace var en viktig utskytningsrampe for uetablerte artister, og et kraftfullt markedsføringsverktøy for de etablerte. Det sier sitt om gjennomslagskraften at mer enn 30.000 norske artister er registrert der.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer