KOMMENTARER

Er det NRKs ansvar å få barn til å lese?

Arven etter «God bok».

BOK ELLER TV: NRK mangler et eget program om barnebøker. Illustrasjonsfoto: SHUTTERSTOCK / NTB SCANPIX
BOK ELLER TV: NRK mangler et eget program om barnebøker. Illustrasjonsfoto: SHUTTERSTOCK / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert

Ingrid Hafstad, redaksjonssjef i NRK Super, må ha følt at hun spaserte inn i løvens hule denne uka, da hun gjestet Nordisk Barnebokkonferanse (NBBK) i Stavanger. En skulle kanskje tro at et møte mellom en barne tv-sjef og flere hundre barnebokarbeidere ville bety kos og kanelboller. Men tv og barnebøker er visst langt fra noen match made in heaven.

For når så du sist et bokprogram på norsk barne-tv? Trolig ikke siden Minken Fosheim leste høyt i «God bok».

For et drøyt år siden forsøkte Neha Naveen ved Norsk Barnebokinstitutt å dra i gang en debatt om temaet. Den ble raskt avfeid av programdirektør Hildri Gulliksen, som i et Klassekampen-innlegg sa seg «ikke umiddelbart enig» i at de burde gjøre mer for litteraturen.

Siden har det kokt videre i barnebokmiljøet. Særlig etter at svenskene fikk sitt eget program om barnebøker, «Bokslukarna» på barnekanalen SVT Play. Programleder Marcus Biderholt talte til en takknemlig menighet på NBBK, da han sa at «SVT har et ansvar for å få barn til å lese mer».

Har ikke NRK det samme ansvaret? Etter å ha sett klipp fra både «Bokslukarna» og det finlandssvenske nett tv-programmet «Estrids bokklubb», ble Ingrid Hafstad spurt om dette kunne være noe for NRK. Svaret var høyt og rungende - og nesten imponerende, med tanke på hvem som satt i salen: «Nei!».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer