Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Er det sant? Jeg fikk ikke en sekser på gymnaset en gang

Slik reagerer Norges nye humorduo på terningkast 6.

TYDELIG KROPPSSPRÅK:  Barndomsvennene Markus Gaupås Johansen og Sturle Vik Pedersen står bak det nye satireprogrammet «5080 Nyhetskanalen». De har sett timesvis med opptak av sendingene til TV 2 Nyhetskanalen for inspirasjon til programmet som tøyser med nyheter.
Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
TYDELIG KROPPSSPRÅK: Barndomsvennene Markus Gaupås Johansen og Sturle Vik Pedersen står bak det nye satireprogrammet «5080 Nyhetskanalen». De har sett timesvis med opptak av sendingene til TV 2 Nyhetskanalen for inspirasjon til programmet som tøyser med nyheter. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer

(Dagbladet): Det er bergenserne Markus Gaupås Johansen (32) og Sturle Vik Pedersen (32), som står bak humorprogrammet «5080 Nyhetrskanalen». Når Dagbladet avslører at det trilles terningkast seks for satireprogrammet, blir de mildt sagt overveldet.

- Hæ? Er det sant? Tuller du med oss? Å helvete, å helvete. Jeg fikk ikke en sekser på gymnaset en gang, sier Pedersen til Dagbladet.

De to har Bård Tufte Johansen og Harald Eia som to av sine humorforbilder, og var tekstforfattere for deres «Storbynatt», som gikk på NRK høsten 2010.

Nå som Bård og Harald har meldt overgang til TVNorge, står to humorstoler ledige i NRK for Pedersen og Johansen.

- Fallhøyden blir veldig stor om vi sammenliknes med Bård og Harald, så den merkelappen vil vi absolutt ikke ha. Kan ikke noen si de nye KLM eller Leif Juster, som folk har glemt? Vi er pissredde for anmeldelsene, sier Johansen.

Nyhetssatire De to møttes på fødestua da de var fem dager gamle, og har fulgt hverandre siden. I 2008 opprettet de nettstedet 5080.no, som tøyser med nyheter og mediefolk.

5080 er det gamle postnummeret til Eidsvåg, hvor de to lagde videosnutter som barn med farens kamera. Nå er de blitt eldre, og tar skrittet til selveste rikskringkastingen.

LEDIGE STOLER:  Tidligere i høst meldte Bård Tufte Johansen og Harald Eia overgang til TVNorge, og etterlater seg med det to tomme humorstoler i NRK. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
LEDIGE STOLER: Tidligere i høst meldte Bård Tufte Johansen og Harald Eia overgang til TVNorge, og etterlater seg med det to tomme humorstoler i NRK. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer

- Da Lånekassen ringte og sa «dere må begynne å tjene penger», måtte vi gjøre noe. Det er Lånekassen som har finansiert oss til nå. Vi tøyset bort timene i universitets kantine, sier Pedersen.

Parodi I det rykende ferske programmet «5080 Nyhetskanalen», har han rollen som utegående reporter på direkten, mens Johansen er nyhetsanker.

De har saker som «Mann står i ro i trapp som beveger seg» og «Kvinne med langt hår får noe av kvinne med kort hår». Både kjente tv-personligheter og etater får gjennomgå.

De har tatt opp timevis med TV 2 Nyhetskanalens sendinger til inspirasjon, og tillagt seg et gravalvorlig uttrykk med tydelig kroppsspråk.

- Måten man snakker på nyhetssendinger, er kunstig og alvorlig. Når de først er blide, virker det unaturlig og robot-aktig. De snakker aldri, men roper. Dette har vært veldig gøy å leke med, sier Johansen.