ER HAN KJEKK NOK? Jamie Dornan spiller Christian Grey i filmatiseringen av den erotiske boksuksessen. Foto: Universal/Focus features/Facebook
ER HAN KJEKK NOK? Jamie Dornan spiller Christian Grey i filmatiseringen av den erotiske boksuksessen. Foto: Universal/Focus features/FacebookVis mer

Er det slik du så for deg Christian i «Fifty Shades of Grey»?

Det første bildet fra filmen er her.

(Dagbladet): OK, det damper kanskje ikke akkurat av het erotikk, men det er like fullt det første bildet vi får se fra den kommende filmatiseringa av boksuksessen «Fifty Shades of Grey» (bortsett fra filmplakaten).

I anledning figuren Christian Greys fødselsdag (Grey fyller 28 år i oppfølgeren «Fifty Shades Darker», ifølge E! News) har produsentene bak filmen facebooket et bilde av den nord-irske skuespilleren Jamie Dornan (33) i rollen som den sadistiske milliardæren.

Den tidligere undertøysmodellen, hvis skuespillererfaring stort sett begrenser seg til tv-seriene «Once Upon a Time», «The Fall» og «New Worlds» overtok rollen etter at «Sons of Anarchy»-stjerna Charlie Hunnam i fjor høst trakk seg fra hele greia.

Twitter, Instagram og den amerikanske facebooksida til filmen er reaksjonene delte - alt fra jubel til hån, mens den norske fanskaren foreløpig har respondert med lite annet enn et «wtf». Hvilket gir et visst håp om at lufta er begynt å sive ut av den grå ballongen her til lands (men trolig handler mest om at det fortsatt er tidlig om morgenen).

På forhånd hadde fansen gitt klart uttrykk for at de helst så en overjordisk kjekkas som Ian Somerhalder, Matt Bomer eller Ryan Gosling i den mannlige hovedrollen.

Det er 23 år gamle Dakota Johnson som har fått den kvinnelige hovedrollen som «Anastastia Steele». Bildet av henne i høvelig s&m-antrekk sparer nok produsentene til nærmere kinopremieren i februar neste år.

Bøkene som filmen er basert på, skal ha solgt ufatterlige 70 millioner eksemplarer og gjort den tidligere helt ukjente forfatteren og tobarnsmoren E. L. James til en meget holden dame - og en av verdens 100 mest innflytelsesrike personer, ifølge Time Magazines tradisjonsrike kåring.

SPILLER ANASTASIA; Dakota Johnson har den kvinnelige hovedrollen i filmen, som kommer på kino i 2015. Foto: Stella Pictures
SPILLER ANASTASIA; Dakota Johnson har den kvinnelige hovedrollen i filmen, som kommer på kino i 2015. Foto: Stella Pictures Vis mer