Er det utidig å sitte alene ved bordet?

Terje ble best i oktober.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Terje Tørrisplass er skogsarbeider på trettiende året, friluftsentusiast og har en fortid som omreisende brettseiler.

Og nå har han - endelig - blitt månedens poet på Diktkammeret.

Frustrert

- Det har vel hendt de siste par åra at jeg har kjent på denne månedlige utvelgelsen som mer frustrasjonsskapende enn inspirerende. Kammerånden er jo slik at det er svært vanskeleg å forhalde seg nøkternt distansert til denne månadlege seansen, forteller han.

I snart fem år har han skrevet dikt på Diktkammeret, og fire ganger har han vært blant finalistene. Men aldri før vinner.

Diktkammeret er Dagbladet.nos forum for diktskriving, hvor du kan både skrive egne dikt og kommentere andres. Tørrisplass oppdaget kammeret i desember 2003.

- Og det var vel der og da det beste som kunne hendt meg. Jeg er sikker på at jeg ikke ville hatt den samme utviklinga uavhengig av Diktkammeret, og jeg kan ikke helt se for meg hvor jeg kunne ha vært skrivemessig, sier han.

Verden rundt som surfer

Tørrisplass var bare 12 år da han begynte å skrive dikt, etter å ha blitt bergtatt av Nordahl Griegs «Morgen over Finnmarksvidden» i en norsktime. Han ser diktet som en slags mentor for måten han har brukt tida på siden, for det har blitt svært mye friluftsliv ved siden av skrivingen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer