Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Er dette årets beste animasjonsfilm?

Les hva kritikerne mener om Monsterhuset. Se video.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): 15. september er det norsk premiere på den nyeste animasjonsfilmen fra gjengen til Steven Spielberg.


Monsterhuset
har fått strålende kritikker for de livaktige animasjonene, og flere av anmelderne mener den er en sterk kandidat til å bli årets beste animasjonsfilm.

Filmen handler om guttene DJ Walters og Chowder, som synes det er noe mistenkelig med naboens hus.

Det ser ut til å ha en forsmak for både draker og fotballer. Og mistanken styrkes av at huset prøver å sluke den nye vennen deres, Jenny.

Sammen prøver de å finne ut hvilke hemmeligheter huset skjuler, og må sette i verk en snedig plan for å redde nabolaget (les mer her)

Skjønnhet

- Ideen er så kul at det er merkelig ingen har tenkt på det før. Filmer glitrer med sin animerte skjønnhet, skriver Entertainment Weekly, som gir den karakteren A minus.

New York Times mener Monsterhuset er fortryllende.

image: Er dette årets beste animasjonsfilm?

- Figurene beveger seg på en flytende og uforutsigbar måte. Animasjonen får deg til å sette enda mer pris på selve skuespillerprestasjonene enn du pleier å gjøre i slike filmer, skriver de.

Rolling Stone er litt mer lunken, og gir filmen 2,5 av fire stjerner.

- Stemmene er eksepsjonelle, men filmen vet ikke helt når den skal ta slutt, skriver de.

Humørløs

Washington Post har en av de mest kritiske anmeldelsene.

- Filmen er ofte kynisk og humørløs. Den aggressive tonen gjøres enda mindre tiltrekkende av den sjelløse visuelle stilen.

- Monsterhuset er en torn i øyet.

Tredimensjonal

image: Er dette årets beste animasjonsfilm?

Det er sluppet en vanlig versjon og en 3D-versjon av filmen i USA. Flere filmeksperter mener filmen må oppleves i 3D, noe publikum har lyttet til.

Den tredimensjonale versjonen er sett av 2,5 ganger så mange som det vanlige versjonen. Så langt har den spilt inn 57 millioner dollar.

Det er fortsatt ikke klart om det norske kinopublikummet kan se filmen i 3D, men kinodirektør Geir Bergkastet i Oslo sier til Dagbladet.no at både Oslo og Bergen jobber med saken.

- Vi er forberedt på å vise den på Colosseum 1. Vi har alt utstyret som er nødvendig, men venter på en bekreftelse fra distributøren på at vi får 3D-versjonen.

  • Hva er den beste animasjonsfilmen gjennom tidene? Si din mening.
BRILLEFIN: Kathleen Turner tok på seg 3D-brillene da filmen hadde premiere i Los Angeles 17. juli.