Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Er dette begynnelsen på slutten?

Tiltalen mot The Pirate Bay er klar.

(Dagbladet.no): I mai 2006 deltok drøyt 50 svenske politimenn i en razzia mot et titalls steder i Sverige. Hensikten var å samle bevis mot bakmennene til The Pirate Bay - verdens største søkemotor for piratkopiert film, musikk og programvare.

Ifølge Slyck rundet nettstedet nylig 10 millioner brukere.

Nå håper imidlertid svenske myndigheter å sette stopp for nettsiden for godt. Etter en rekke utsettelser og forsinkelser skal det tas ut tiltale torsdag.

Tok 195 harddisker

Gutta bak nettsida er tiltalt for medvirkning til brudd på åndsverksloven og forberedelse til brudd på åndsverksloven, skriver Dagens Nyheter.

Etterforskningsleder Håkan Roswall synes ikke prosessen har tatt lang tid.

- Bare å undersøke innholdet i datamaskinene tok 14 måneder. Fra september i fjor har vi avhørt folk, sier Roswall til Dagens Nyheter.

Han vil ikke oppgi hvor mange som har blitt tiltalt.

TAR DET ROLIG: Norske Peter Sunde - en av bakmennene til The Pirate Bay mener det ikke finnes lovgrunnlag for tiltalen. Foto: LARS MYHREN HOLAND
TAR DET ROLIG: Norske Peter Sunde - en av bakmennene til The Pirate Bay mener det ikke finnes lovgrunnlag for tiltalen. Foto: LARS MYHREN HOLAND Vis mer

- Vi tok beslag i 195 harddisker. Det tar en stund å hente fram informasjon og gå gjennom hver enkelt datamaskin. Dette var jo ikke bare Windows-programmer, men også råfiler i flere ulike formater, sier etterforskningslederen.

- Idiotisk tiltale

Ifølge Reuters risikerer bakmennene to år i fengsel.

Roswall innrømmer at det blir vanskelig å stoppe The Pirate Bay helt, siden serverne er spredd over flere land. Men han håper annonsørene som finansierer siden kommer til å tenke seg om, hvis siden blir ulovlig.

Én av dem som ganske sikkert blir tiltalt, er norske Peter Sunde. Han fnyser av tiltalebeslutningen.

- Det er helt idiotisk. Det finnes ikke noe lovgrunnlag for tiltalen, sier han til Reuters.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media