Er dette de verste miljøsynderne?

Greenpeace til krig mot konsollene.

(Dagbladet.no): For litt siden kom miljøorgansisasjonen Greenpeace med en oppdatert liste over hvilken miljøprofil de forskjellige elektronikkselskapene førte.


Ingen av de tre produsentene av spillmaskiner kom særlig godt ut. Nintendo og Microsoft havnet helt på bunn, mens Sony scoret en god del bedre takket være fokus på resirkulering.

LES OGSÅ: - Nintendo er miljøversting

Konsollkrig

Nå har Greenpeace lansert en ny kampanje spesifikt rettet mot de tre store spillkonsollene, som alle inneholder flere miljøgifter.


På nettsiden
Clash of the Consoles har Greenpeace satt opp de forskjellige konsollenes miljøprofiler mot hverandre - og prøver dermed å vri «konsollkrigen» over til å bli en miljøkamp.

- I spillverdenen ønsker alle å redde verden, men her på jorden inneholder konsollene giftige kjemikalier som ikke burde være der og forsterker problemet med farlig e-avfall når de kastes. På «Clash of the Consoles» kan du sjekke hvordan din favorittfigur ligger an i kampen mot de giftige kjemikaliene og hvem som ligger best an til å få den første grønne konsollen, skriver Greenpeace i en pressemelding.


Laget egen video
For å skape blest om kampanjen har Greenpeace også laget en video der tre helter hva hver konsoll - Mario, Master Chief fra «Halo»-spillene og Kratos fra «God of War» - spiller hovedrollene. Videoen kan du se i toppen av saken.

Målet bak kampanjen er ifølge Greenpeace å skape miljøbevissthet hos spillerne. Det legges også opp til at den enkelte kan sende et brev til konsollprodusentene og oppfordre dem til å tenke mer på miljøet.


- Vi har laget denne siden fordi våre undersøkelser har vist at verken Microsoft, Nintendo eller Sony har spillkonsoller som er frie for giftige kjemikalier. I tillegg tar ingen av produsentene ansvar for deres konsoller når de kastes, skriver Greenpeace i pressemeldingen.

MILJØGIFTER: Det er spesielt mangelen på muligheten til å resirkulere konsollene, som inneholder miljøgifter, Greenpeace reagerer på.