Er dette de verste miljøsynderne?

Greenpeace til krig mot konsollene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): For litt siden kom miljøorgansisasjonen Greenpeace med en oppdatert liste over hvilken miljøprofil de forskjellige elektronikkselskapene førte.

Ingen av de tre produsentene av spillmaskiner kom særlig godt ut. Nintendo og Microsoft havnet helt på bunn, mens Sony scoret en god del bedre takket være fokus på resirkulering.

LES OGSÅ: - Nintendo er miljøversting

Konsollkrig

Nå har Greenpeace lansert en ny kampanje spesifikt rettet mot de tre store spillkonsollene, som alle inneholder flere miljøgifter.

På nettsiden Clash of the Consoles har Greenpeace satt opp de forskjellige konsollenes miljøprofiler mot hverandre - og prøver dermed å vri «konsollkrigen» over til å bli en miljøkamp.

- I spillverdenen ønsker alle å redde verden, men her på jorden inneholder konsollene giftige kjemikalier som ikke burde være der og forsterker problemet med farlig e-avfall når de kastes. På «Clash of the Consoles» kan du sjekke hvordan din favorittfigur ligger an i kampen mot de giftige kjemikaliene og hvem som ligger best an til å få den første grønne konsollen, skriver Greenpeace i en pressemelding.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer