Er dette en oppsigelse?

Bloggkjendis i Twitter-konflikt med ledelsen.

OPPSIGELSE? Denne meldingen skal sjefen til Heidi Nordby Lunde ha tolket som en oppsigelse. Faksimile: TWITTER
OPPSIGELSE? Denne meldingen skal sjefen til Heidi Nordby Lunde ha tolket som en oppsigelse. Faksimile: TWITTERVis mer

||| (Dagbladet.no): Heidi Nordby Lunde, alias Vampus, er en av Norges mest kjente bloggere. For to år siden ble hun også debatt- og borgerredaktør i den nystartede nettavisa ABC Nyheter.

Men nå kan tiden hennes i avisa snart være over. Og det - tilsynelatende - på grunn av en twittermelding. Det skriver Journalisten.no.

Ny stilling
Det hele startet i forrige uke, da Lunde fikk beskjed om at bedriften skulle omorganisere.

- Det var flere i redaksjonen til ABC Nyheter som ble tatt opp til å jobbe på konsernnivå. Blant annet skulle min stilling ikke bare være debatt- og borgerredaktør, men også omfatte ansvar for alt brukergenerert innhold på ABC Startsiden, samt utvikling, tekniske ressurser, og så videre. Jeg ga uttrykk for at dette var jeg ikke interessert i, av litt forskjellige grunner, sier Nordby Lunde til Dagbladet.

Likevel bestemte hun seg for å se det an. Hun gikk for å rydde pulten sin, og forberedte seg på å flytte én etasje opp, til konsernledelsen.

Samtidig la hun forrige onsdag ut følgende melding på Twitter: «har ryddet pulten sin og er snart klar for nye utfordringer!»

- Jeg var ganske forbanna og oppgitt, men tenkte at jaja, jeg får se hvordan det går, sier hun.

Et par timer senere skal Nordby Lunde ifølge henne selv ha fått en e-post fra sjefen sin med kopi av twittermeldingen, med beskjed om at han syntes det var merkelig at hun sa opp via Twitter uten å si fra til ledelsen først. Han skal også ha skrevet at de skulle snakke mer om saken dagen etter.

- Siden hørte jeg ikke noe fra dem. Men dagen etter hadde bedriften et allmøte hvor de informerte de ansatte om at jeg skulle flytte opp en etasje, og få et større ansvarsområde. Jeg var litt overrasket over det. Først tolker de twittermeldingen min som en oppsigelse, og så sier de til de ansatte at jeg skal fortsette, sier hun.

Bedt om ordentlig oppsigelse
Etter allmøtet har hun derimot hatt flere møter med sin nye sjef i konsernledelsen, som skal ha fortalt at de er igang med å utforme en stillingsannonse for jobben hennes - ettersom de oppfattet at hun ville si opp. Hun har blitt bedt om å levere en ordentlig oppsigelse, men det akter hun ikke å gjøre.

- Hvorfor skal jeg gi dem det? De har tolket en twittermelding som en oppsigelse. Hvis de mener at det er det, får de la det være slik. Hvis de først skal være sære, skal jeg være det også.

- Men de kan jo ikke ha tatt meldingen din veldig seriøst, ettersom de informerte de andre ansatte om din nye stilling i bedriften like etterpå?

- Når de så utformer en ny stillingsannonse for jobben min, så ser det jo slik ut. Jeg har fått annonsen skriftlig. Det er ingen tvil internt om at jeg skal slutte. Og jeg slutter 31. august, om vi ikke blir enige om noe annet, sier hun.

- Det høres ikke ut som dere har kommunisert så mye rundt dette?

- Jeg regnet med at det var deres ansvar å ta kontakt, når de tolket meldingen min slik. Jeg har hatt en ganske profilert stilling, og det er mange medier som har villet skrive om dette. Men jeg ville gi ledelsen mulighet til å komme med et utspill. Nå har de hatt en uke på seg, sier hun.

Redaktøren vil ikke kommentere
- Ønsker du selv å slutte nå, eller ville du helst ha blitt?

- Jeg ble ganske forbanna. For det første over at de omorganiserer uten å snakke med meg, og så for at de velger å tolke en twittermelding på den måten. Ønske jeg egentlig å jobbe her, tenkte jeg. Da sa jeg at det er greit, da har jeg den siste arbeidsdagen min 31. august, sier Nordby Lunde og legger til:

- Jeg kan sosiale medier, og vet hva jeg gjør. Hadde meldingen vært en oppsigelse, ville jeg selvfølgelig snakket med sjefen min først.

Ansvarlig redaktør i ABC Startsiden, Espen Udland, ønsker ikke å kommentere saken overfor Dagbladet.

- Jeg oppfatter dette som en rent intern personalsak, sier han.

• Se Arbeidstilsynets retningslinjer for korrekte oppsigelser her.

BLOGGKJENDIS: Heidi Nordby Lunde har tidligere blitt kåret til Norges beste blogger. Nå er hun debatt- og borgerredaktør i ABC Nyheter, i tillegg til å være programleder i Studio 5 på TV-kanalen FEM. Foto: JØRN H. MOEN
BLOGGKJENDIS: Heidi Nordby Lunde har tidligere blitt kåret til Norges beste blogger. Nå er hun debatt- og borgerredaktør i ABC Nyheter, i tillegg til å være programleder i Studio 5 på TV-kanalen FEM. Foto: JØRN H. MOEN Vis mer