Er dette fotojuks?

Dansk fotograf kastet ut av konkurranse.

FOR EKSTREMT?: Klavs Bo Christensen fikk underkjent sine bilder i konkurransen om årets bilde i Danmark. Lederen i klubben for norske pressefotografer er overrasket.
FOR EKSTREMT?: Klavs Bo Christensen fikk underkjent sine bilder i konkurransen om årets bilde i Danmark. Lederen i klubben for norske pressefotografer er overrasket. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det er sjelden at pressefotografer setter bilder på trykk uten først å ha justerert farge og kontrast i Photoshop eller lignende programmer.

Men hvor mye justering kan man tillate seg før bildet ikke lenger forteller sannheten om det opprinnelige motivet?

Denne diskusjonen oppsto etter at danske pressefotografer skulle kåre årets bilde forleden, skriver Journalisten.no.Juryen reagerte på flere av de innsendte bidradgene, og ba fotografene om å sende inn bildene i RAW-formatet - originalformatet som redigeringen skjer ut fra.

- Ekstremt eksempelEn av de tre som måtte sende inn originalfilene, Klavs Bo Christensen, fikk underkjent sine bilder fra en reportasjereise til Haiti. De fire dommerne mente at han hadde overdrevet fargeredigeringen.

- Det må ikke forstås slik at vi ikke aksepterer eller anerkjenner redigering i Photoshop, men dette eksempelet er for ekstremt, sier Miriam Dalsgaard i dommerpanelet til Pressefotografiforbundet.dk - der du også kan se alle bildene til Christensen.

Fotografen selv mener at dommernes avgjørelse ikke er riktig, og at de ikke kan bedømme bildene ut fra råfilene:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer