Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Er dette framtida for skytespill?

Ny teknologi gir simulert 3d.

SAN FRANCISCO (Dagbladet.no): Denne julen var det spesielt én YouTube-video som fascinerte spillinteresserte verden rundt.

I videoen, som du kan se nederst i saken, kunne Johnny Chung Lee vise hvordan han ved hjelp av egenutviklet programvare og en Wii-fjernkontroll kunne skape en følelse av ordentlig dybde på tv-skjermen.

Teknologien er døpt «head tracking», og som navnet antyder klarer programvaren å spore hodets bevegelser, for deretter å justere bildet i henhold til disse. Dermed oppstår et simulert 3d-perspektiv, der du for eksempel kan se «bak» gjenstander ved å vri hodet til siden - akkurat som i virkeligheten.

Sony har latt seg fascinere av teknologien, og på forrige ukes Game Developers Conference i San Francisco viste de fram sin egen versjon - gjort mulig ved hjelp av PlayStation Eye-kameraet til PS3.

Det hele er foreløpig bare en teknologidemo, men mulighetene til bruk i spill er mange - noe du selv kan se i videoen i toppen av saken.

Sony viste også fram en annen mulighet for bruk av PS3-kameraet, der du kan scanne inn egne tegninger, for så å bruke disse som gjenstander i spill.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media