Er dette framtidas Oslo?

Spesialeffekt-guruer besøker Oslo - se video av deres framtidsvisjon!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det har lenge stormet rundt høyhusbebyggelsen rundt den nye operaen i Bjørvika i Oslo.

Om amerikanerne Greg Downing og Eric Hanson hadde fått det som de ville, ville selv de mest ihuga høyhusentusiastene fått et hakeslepp eller tre.

Downing og Hanson er blant en rekke spesialeffekt-eksperter som er i byen i anledning seminaret «Digital fiksjon - innovativ filmproduksjon» i regi av Norsk Filmutvikling. I et par dager har en rekke deltagere fra norsk filmbransje fått et innblikk i hvordan de to benytter digitale effekter i Hollywood.

Lang fartstid

Downing jobber nå i Sony Imageworks, og har nylig arbeidet med blant annet «Legenden om Narnia». Han har også hatt sine landskapsfotografier utstilt på en rekke anerkjente museer, og stiftet sammen med Hanson det innovative fotofirmaet xRez - der de spesialiserer seg på såkalte gigapiksel-bilder, enorme panoramabilder der du kan zoome deg inn på ørsmå detaljer.

Hanson har på sin side lang fartstid med deltagelse i filmer som blant andre «Det femte element», «Hollow Man», «The Day After Tomorrow», «Mission to Mars» og «Stealth». Ved siden av arbeidet med fotografering og spesialeffekter, reiser de to verden rundt for å undervise i teknikkene de bruker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer