Er dette framtidas popstjerne?

Idolet Hatsune Miku har hverken kropp eller sjel, men trekker fulle hus i Japan. Se framtidas konsert her.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Når vi snakker om teknologi og framtida er Japan et av landene vi ofte ser til. Så norske artister av kjøtt og blod: Dere er advart.

I Japan er nemlig Hatsune Miku en av de største stjernene i musikkindustrien. Hun har sikret seg tusenvis av fans i Japan, og blir stadig mer populær også internasjonalt.

Det har kanskje å gjøre med de perfekte sceneshowene. For er det én ting du kan være sikker på, så er det at Hatsune Miku ikke bommer på ei note eller glemmer ett eneste dansesteg.

Det er fordi hun ikke er et menneske. Hatsune Miku er 100 prosent datagenerert og sangstemmen hennes er det et dataprogram som lager.

Like fullt strømmer folk til konsertlokalene. I løpet av to dager holdt hun fire konserter i Tokyo, og samtlige 10.000 billetter ble utsolgt i løpet av få timer.

Det til tross for den stive prisen, nesten 500 kroner kostet det å få se teknologiherligheten «live».

Etter konserten var folk imponerte over innsatsen fra scenekanten.

- Det var helt utrolig, det er som om hjertet mitt danser ennå. Jeg tror ikke jeg får sove i natt, sa 21-årige Yuya Ofuji.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer