Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«Er dette i det hele tatt gutter?»

Funderinger om heavyrock blir film.

EN ÅPENBARING: «Shout at the Devil» var den første plata Chuck Klosterman forelsket seg i. Nå skal boka om barndommens forkjærlighet for heavy metal bli film.
EN ÅPENBARING: «Shout at the Devil» var den første plata Chuck Klosterman forelsket seg i. Nå skal boka om barndommens forkjærlighet for heavy metal bli film. Vis mer

||| (Dagbladet.no): «Selv om det låter som en klisjé nå, husker jeg at jeg ble satt ut av «Shout at the Devil»-coveret. Jeg husker klart og tydelig at jeg tenkte: «Hvem faen er disse gutta? Hvem faen er disse gutta?»

Og - enda viktigere - er dette i det hele tatt gutter? Han blonde så ut som en dame, og et av medlemmene het Nikki».
Fra forfatter Chuck Klostermans første møte med Mötley Crües musikk.

Blir spillefilm
Oppvekstskildringen/heavy metal-hyllesten «Fargo Rock City» skal bli film, melder The Hollywood Reporter. Boka, med undertittelen «A Heavy Metal Odyssey in Rural North Dakota» er en slags amerikansk utgave av «High Fidelity», Nick Hornbys bok som ble filmatisert i 2000.

Bortsett fra at boka diskuterer hårete 80-tallsglamrock der Hornby snobber seg med Elvis Costello-b-sider.

Som med «High Fidelity» vil også filmversjonen av «Fargo Rock City» miste bokas dokumentariske preg. I stedet vil det bli en oppveksthistorie om et knippe nerdete venner som har musikkinteressen til felles.

Det er Craig Finn, vokalist i kritikerroste The Hold Steady, som skal skrive manuset, sammen med Tom Ruprecht - medarbeider i «The Late Show With David Letterman».

- 17 eller 18 år er en perfekt alder for karakterene i en film som dette. Det er en alder der man har førerkort og en viss grad av uavhengighet, men man er fremdeles ung nok til å ta ta helt hårreisende avgjørelser.

Flere filmer
Chuck Klosterman - som selv skal produsere filmen - skriver i dag for publikasjoner som GQ, The New York Times og Rolling Stone.

Hans gjennomgang av Beatles-boksen for The AV Club fikk mye oppmerksomhet nylig.

Dette er for øvrig ikke den eneste av bøkene hans som skal filmatiseres. Ifølge The Hollywood Reporter skal også «Killing Yourself to Live» ende på det store lerretet til neste år. 

Utdrag 2:
«Humørløse Jesus-freaks har alltid beskyldt Mötley Crüe for satanisme, først og fremst på grunn av «Shout at the Devil». Men skal man ta teksten bokstavelig (noe rockhistorikere som oftest gjør når de ikke burde) - heller den vel heller mot en antisatanistisk holdning. Man kan vel faktisk si at Mötley Crue ga ut 80-tallets mest populære kristne plate.

Mötley Crüe roper ikke med djevelen eller for djevelen. De roper til djevelen.

Nøyaktig hva de roper er åpent for tolkning; en kyniker vil kanskje tenke at Tommy Lee roper «I bytte for at du lar meg ligge med noen av tv-historiens vakreste kvinner, vil jeg oppføre meg som en total idiot i alle sosiale situasjoner i resten av mitt liv».

FORFATTEREN: Chuck Klostermann er en av USAs morsomste kritikere. FOTO: SCANPIX/REUTERS
FORFATTEREN: Chuck Klostermann er en av USAs morsomste kritikere. FOTO: SCANPIX/REUTERS Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling