«Er dette i det hele tatt gutter?»

Funderinger om heavyrock blir film.

EN ÅPENBARING: «Shout at the Devil» var den første plata Chuck Klosterman forelsket seg i. Nå skal boka om barndommens forkjærlighet for heavy metal bli film.
EN ÅPENBARING: «Shout at the Devil» var den første plata Chuck Klosterman forelsket seg i. Nå skal boka om barndommens forkjærlighet for heavy metal bli film. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): «Selv om det låter som en klisjé nå, husker jeg at jeg ble satt ut av «Shout at the Devil»-coveret. Jeg husker klart og tydelig at jeg tenkte: «Hvem faen er disse gutta? Hvem faen er disse gutta?»

Og - enda viktigere - er dette i det hele tatt gutter? Han blonde så ut som en dame, og et av medlemmene het Nikki».Fra forfatter Chuck Klostermans første møte med Mötley Crües musikk.

Blir spillefilmOppvekstskildringen/heavy metal-hyllesten «Fargo Rock City» skal bli film, melder The Hollywood Reporter. Boka, med undertittelen «A Heavy Metal Odyssey in Rural North Dakota» er en slags amerikansk utgave av «High Fidelity», Nick Hornbys bok som ble filmatisert i 2000.

Bortsett fra at boka diskuterer hårete 80-tallsglamrock der Hornby snobber seg med Elvis Costello-b-sider.

Som med «High Fidelity» vil også filmversjonen av «Fargo Rock City» miste bokas dokumentariske preg. I stedet vil det bli en oppveksthistorie om et knippe nerdete venner som har musikkinteressen til felles.

Det er Craig Finn, vokalist i kritikerroste The Hold Steady, som skal skrive manuset, sammen med Tom Ruprecht - medarbeider i «The Late Show With David Letterman».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer