Skuespiller søkes: I samme filmunivers som «Iron Man» og «The Avengers» skal vi få møte Dr. Strange. Filmen er på tegnebordet, og Marvel leter etter en skuespiller til tittelrollen.
Skuespiller søkes: I samme filmunivers som «Iron Man» og «The Avengers» skal vi få møte Dr. Strange. Filmen er på tegnebordet, og Marvel leter etter en skuespiller til tittelrollen.Vis mer

Er dette kostymet Benedict Cumberbatch ble født for?

- Marvel ønsker seg ham eller Tom Hardy som Dr. Strange.

(Filtermagasin.no): Marvel-ryktene koker denne helgen.

Vi skrev nettopp om at de er i ferd med å sikre seg en ny regissør for «Ant-Man», etter at Edgar Wright bestemte seg for å tre til side. «Ant-Man» blir å se på kino allerede neste sommer.

De har litt bedre tid med «Dr. Strange», enda en ny figur som skal flettes inn i det omfattende filmuniverset. Deadline kjenner noen som kikker på rollebesetningen for denne filmen, og det er ikke hvilke som helst navn de har sett seg ut:

Visstnok er det Benedict Cumberbatch («Sherlock», «Star Trek: Into Darkness») og Tom Hardy («The Dark Knight Rises», «Warrior») som står på toppen av ønskelista for rollen.

Flere år unna
Cumberbatch og Hardy er blitt to av sin generasjons mest ettertraktede skuespillere, og har vist at de kan prestere i alle slags ulike roller — enten på scenen, på tv eller i Hollywood-blockbustere.

Deadline påpeker derfor at de to står øverst på mer eller mindre alle sin ønskeliste. Med andre ord må vi kanskje ta dette med en klype salt.

Ryktene kommer likevel ikke ut av det blå. Pre-produksjonen er i gang: Her om dagen skrev vi at «Dr. Strange» har fått sin regissør i Scott Derrickson, kjent for horrorfilmer som «Sinister» og «The Exorsism of Emily Rose».

Filmen er nok likevel tre-fire år unna å komme på kino. Vi tipper karakteren på et eller annet vis knyttes inn mot den tredje «Avengers»-filmen. For å ha sin solopptreden enten i forkant — eller i kjølvannet av denne.

Flere rykter
Jared Leto har også vært nevnt i forbindelse med rollen, og enda mer interessant er det at Aidan «Lillefinger» Gillen kan være aktuell.

Det er kanskje mer sannsynlig enn at Marvel får en lengre kontrakt med «Game of Thrones»-stjerna Gillen, enn med noen av de som er på vei til å rykke opp i den øverste Hollywood-ligaen — Cumberbatch og Hardy.

Jeg vil i alle fall gjerne betale en kinobillett for å se en av dem med gullforkylt kappe, gråsprengt hår og Dr. Strange sin legendariske mustasje.

Benedict Cumberbatch er for øvrig snart aktuell med «Hodejegerne»-regissør Morten Tyldum sin neste film, «The Imitation Game».