Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Er dette måten Sony vil la deg spille PS2-spill på?

Nytt patent avslører PS3-tilkoblet boks.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Da PlayStation 3 ble lansert for fire år siden, var det mulig å spille PlayStation 2-spill på maskinen også.

Denne funksjonen, kalt bakoverkompabilitet, ble imidlertid fjernet av Sony i senere modeller - noe som vakte oppstyr blant kunder som følte seg snytt.

Å spille av PlayStation 2-spill krevde et eget sett med databrikker, og det var ifølge Sony et kostnadsspørsmål som gjorde at disse ble fjernet fra PS3. Prisen på maskinen måtte ned, og da ble bakoverkompabilitetet ofret.

Nå kan det imidlertid se ut som den kan være på vei tilbake. Nettstedet Siliconera har avduket en patentsøknad fra Sony, der en ekstern boks som tilkobles PS3 vil gjøre maskinen i stand til å spille av PS2-spill.

Selve boksen har ikke noe dvd-drev, men inneholder de nødvendige komponentene som gjør at PS3-maskinen kan spille av PS2-spill.

Boksen inneholder mye av det samme som den originale PS2-maskinen gjorde: CPU, minne, en grafikkbrikke, samt en modul for dvd-emulering. I tillegg til mangelen av dvd-drevet, er det heller ingen porter for kontrollere eller minnekort - dette er ment utelukkende som tilbehør til PS3, ikke som en PS2 i seg selv.

Ifølge Eurogamer vil det være lite sannsynlig at boksen kobles til via USB, ettersom denne løsningen er for treg for all informasjonen som må overføres mellom enheten. Sannsynligvis vil Sony derfor benytte seg av ethernet-portene, som åpner for langt større overføringshastigheter - eller komprimere videosignalet, noe som vil gi et dårligere resultat.

Fordelen ved å kunne spille de klassiske PS2-spillene på PS3, er blant annet at grafikken kan oppskaleres til å se penere ut på moderne tver.

Men om og når Sony lanserer en slik boks, gjenstår altså å se. Foreløpig er det bare patentsøknaden som foreligger - det søkes ofte om patenter uten at produktet nødvendigvis blir noe av.

image: Er dette måten Sony vil la deg spille PS2-spill på?

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!