Grøss-prisen

Er dette Norges styggeste bygg?

- Jeg håper at Grøss-prisen vil sende et signal til politikere og utbyggere.

KAN VINNE: Talsmann i Arkitekturoppøret Saher Sourouri tror at Middelthunet vil vinne Grøss-prisen. Foto: Arkitekturopprøret
KAN VINNE: Talsmann i Arkitekturoppøret Saher Sourouri tror at Middelthunet vil vinne Grøss-prisen. Foto: Arkitekturopprøret Vis mer
Publisert

Middelthunet har blitt nominert til å være et av Norges styggeste nybygg. Grøss-prisen blir delt ut av gruppa Arkitekturopprøret (Ao) denne onsdag.

Talsmann i Ao, Saher Sourouri, mener at Middelthunet fortjener å vinne Grøss-prisen.

- Det er et estetisk overgrep mot Majorstuen som ellers er et elegant område. De har innført en pregløs, fargeløs, og monoton drabantby i sentrale Oslo, sier Sourouri.

Dagbladet har kontaktet LOF Arkitektur AS, som har tegnet Middelthunet.

- Vi er ikke overrasket over nominasjonen, fordi Arkitekturopprøret har fulgt prosjektet over flere år. Bykvartalet er forøvrig ennå ikke ferdigstilt, forklarer daglig leder Anne Pia Møllenhus.

Kritikk

Ti andre bygninger har også blitt nominert til Grøss-prisen. Dette inkluderer The storm i Bodø, som har fått mange klager fra Norges innbyggere.

Dette er den eneste arkitekturprisen i Norge hvor innbyggerne kan stemme på en vinner.

Arkitekt Kristian Hoff Andersen sier til Dagbladet at The Storm er for høy og tar bort mye lys og himmelrom. Førsteetasjen fremstår som veldig lukket og avvisende når man går forbi den.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer