Er dette Oslo 2030?

Fortsetter innvandringsnivået til hovedstaden som de siste årene, vil åtte delbydeler snart få en innvandrerbefolkning på 86 prosent eller mer.

SEGREGERT:  I Rosengård kan man bo hele livet uten å forholde seg til det svenske storsamfunnet, med unntak av kontakt med sosiale myndigheter, skriver Storhaug.  Foto: Thomas Rasmus Skaug
SEGREGERT: I Rosengård kan man bo hele livet uten å forholde seg til det svenske storsamfunnet, med unntak av kontakt med sosiale myndigheter, skriver Storhaug. Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Oslos befolkning endres rekordraskt. En ny rapport fra Human Rights Service avdekker at om 16 år kan Oslo ha åtte områder med en befolkningssammensetning som sosialt, økonomisk og kriminelt belastede Rosengård i Malmö, et nå tapt territorium for den svenske staten.

Stiller politikerne seg bak utviklingen? Ifølge OECD har Norge de siste årene vært det fremste innvandringslandet innenfor OECD-systemet. I eksempelvis 2011 hadde Norge Europas høyest nettoinnvandring med 9,4 personer per 1000 innbyggere (Eurostat), over fem ganger høyere enn snittet i EU på 1,8 personer per innbygger. Byen de fleste nyankomne søker seg til er Oslo. SSB la nettopp fram en ny befolkningsframskrivning.

Det SSB ikke forteller, er hvilken utvikling vi vil se i Oslos bydeler og delbydeler. Dette har derfor HRS tatt for seg i rapporten «Segregering, mangfold og integrering - med fokus på Oslos delbydeler og skolen». Vi kan konstatere følgende: Fortsetter innvandringsnivået til hovedstaden som de siste årene, har åtte delbydeler en innvandrerbefolkning på 86 prosent eller mer i 2030.

86 prosent var nivået Rosengård lå på i 2008, en bydel som lenge før dette ble pekt ut som et av Sveriges mest belastede områder, der såkalt «utenforskap» råder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer