Er dette siste skanse for Iron Maiden?

Jernjomfruene har tidligere sagt at 15 plater var målet. Nå er det magiske tallet nådd.

VETERANER: Iron Maiden's femtende studioalbum, «The Final Frontier», er deres mest svevende så langt. Foto: John McMurtrie.
VETERANER: Iron Maiden's femtende studioalbum, «The Final Frontier», er deres mest svevende så langt. Foto: John McMurtrie. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| ALBUM: La oss bare bringe det på det rene først som sist. «The Final Frontier» er et sammensatt og krevende album. 76 minutter med progressivt anlagt heavy metal er mye musikk å fordøye.

Det tar også noen runder før man klarer å lese omrisset av dette vidtfavnende prosjektet. «The Final Frontier» er først og fremst Adrian Smiths album, noe som innebærer mye lekkert gitararbeid, men paradoksalt nok også færre av de poppa tendensene man gjerne forbinder med han.

Tittelkuttet er derimot lettbeint radio-Maiden, med en hektende vokalinje og et spenstig groove, er det nok en gang de lange låtene som regjerer.

Mange smaker «Isle of Avalon» er platens ryggrad, der den boltrer seg i mystiske gitarklanger og lys/mørke-dynamikk, med et midtparti som smaker av 70-tallet og The Who.

«Starblind» blander moderne prog-Maiden med et streif av «Infinite Dreams»-drama. Kapper man bort den kleine gitarintroen, kunne man nesten stappet hurtige og gitarharmonimettede «The Talsiman» inn på «Seventh Son of a Seventh Son».

«Mother of Mercy» er et kompakt krigsepos med flotte gitarmelodier og riffing i sakte gallop, mens den heidundrende Steve Harris-avslutningen «When  the Wild Wind Blows» forener den keltiske inspirasjonen fra «The Clansman» med «Alexander the Great»-fortellerkunst.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer