Er dette slik du vil ha en «Halo»-film?

Se video og døm selv.

(Dagbladet.no): I tiden fram mot lansering av «Halo 3» laget filmregissør Neill Blomkamp en rekke småsnutter med ekte skuespillere, basert på «Halo»-universet.

Blomkamp var opprinnelig plukket ut som regissør for «Halo»-filmen, som skulle produseres av «Ringenes Herre»-regissør Peter Jackson.

Men filmselskapene Fox og Universal Studios, som opprinnelig var med på prosjektet, trakk seg ut i siste liten, angivelig av frykt for å tape penger på det som øyensynlig ville bli en svært dyr produksjon.

Nå er filmsnuttene som Blomkamp laget samlet i en nær sju minutter lang filmsnutt, som du kan se i toppen av saken.

Spillsjef i Microsoft, Shane Kim, uttalte tidligere i år til Dagbladet.no at disse filmsnuttene ikke hadde noe med den kansellerte filmen å gjøre.

Kim la samtidig ikke skjul på at Micrsoft hadde svært lyst til å stable en «Halo»-film på beina - noe han mente var nødvendig for å få «Halo»-helt Master Chief til å bli et «husholdningsnavn»:

- «Halo» er «Halo». «Halo» er et førstepersons skytespill med voksen aldersgrense. Det er ikke for alle. Det er en av hovedgrunnene for at selve dataspillet ikke vil kunne nå hele veien. Det strekker riktignok grensene for hva et spill kan oppnå, men det er ikke på nivå med «Harry Potter» eller «Star Wars». Jeg tror at i vårt tilfelle ville det krevd at vi lagde en film.

Nå som vi har fått «Halo 3» litt på avstand, og har anledning til å fordøye Blomkamps «Halo»-visjon med sobre øyne: Er det i denne stilen en «Halo»-film nødvendigvis må være? Er det i det hele tatt mulig å gjøre spillserien om til en film med mer generell rekkevidde?