Anmeldelse: Judas Priest - «Firepower»

Er dette slutten for Judas Priest?

Leverer sitt beste album på 28 år.

Veteraner: Judas Priest. Foto: Justin Borucki
Veteraner: Judas Priest. Foto: Justin Borucki Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ALBUM: Det er ikke alle forunt å ha en karriere som strekker seg over fem tiår. Det er i alle fall ikke alle forunt å lage et av sine bedre album når man nærmer seg pensjonsalder.

Frontfigur og selvutnevnt metal-gud Rob Halford er i skrivende stund 66 år gammel. Never too old to rock, er det noe som heter. Er det noen som gir den tesen mening, så er det nettopp Birminghams høyreiste sønn.

I 2011 annonserte Judas Priest at enden var nær. K.K. Downing, den ene halvparten av bandets legendariske gitarduo, Downing/Tipton, meldte retrett fra scenen rett før Judas Priest skulle reise ut på det som skulle være bandets siste reise. Downing ble erstattet av ungfolen Richie Faulkner, som etter alt å dømme har blåst nytt liv i karrieren til bandet. Ikke bare ble finalen utsatt på ubestemt tid, to nye plater har det også blitt.

Det foregående albumet «Redeemer of Souls» hadde sine tilløp, men led under en tafatt og energifattig produksjon. Der er det tatt grep denne gangen. Ikke bare er Tom Allom, som har stått bak flere av Priest-klassikerne hanket inn, han har også fått selskap i produksjonsstolen av den yngre knottemagikeren Andy Sneap.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer