Er dette Spotify for iPhone?

Tjenesten kan bli mobil.

(Dagbladet.no): Musikkstreaming-tjenesten Spotify er blitt en suksess hos brukerne allerede før den er rullet ut for alvor her til lands.

Via et program du laster ned til enten mac eller pc kan du lytte på millioner av sanger uten å betale for det, eller du kan betale en liten sum for å slippe å høre reklamen.

Betalingstjeneste
Spotify har flere ganger uttalt at de først og fremst konsentrerer seg om å lage Spotify-opplevelsen på pc og mac best mulig før de begir seg ut på nye formater - men de har heller ikke lagt skjul på at de snuser på blant annet en iPhone-variant av tjenesten.

- Vi ser på en rekke måter vi kan integrere Spotify i en rekke andre tjenester og enheter der ute, skrev Spotify-gründer Daniel Ek nylig i en e-post til Dagbladet.no.

Nå har den svenske nettsiden VA.se snublet over en video som angivelig viser hvordan et Spotify-program på iPhone kan oppleves.

Ifølge VA-sjef Mikael Zackrisson, som har snakket med flere som har sett programmet i bruk, ryktes det om at Spotify på iPhone kan bli en betalingstjeneste.

Batteritid
Det store spørsmålet mange stiller seg, er om Apple vil tillate Spotify, som kan anses som en direkte konkurrent til iTunes, adgang på sin mobiltelefon.

- Jeg tror Apple er smarte nok til å innse at 30 prosent av salgsverdien for Spotify-programmet er bedre enn ingenting, og dessuten kommer det til å befeste iPhone som supertelefonen framfor andre enda mer, skriver Zackrisson - som i stedet undrer seg om batteritiden på iPhone vil være tilfredsstillende når musikken må streames over nettet.

Spotify har ikke uttalt seg om saken. Les vårt intervju med Daniel Ek om Spotify her.