Er dette verdens kuleste leker?

Topplista på leketøymuseet i New York skal utvides med to. Se klassikerne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Strong National Museum of Play kunngjorde i dag de tolv kandidatene som kjemper om to plasser på Hall of Fame-lista.

Noen av kandidatene er nok mer kjente i USA enn i Norge, men vi finner noen gamle slagere blant  Atari Game Systems, barnedukker, Big Wheel trehjulssykler, Game of Life, Hot Wheels lekebiler, drage, My Little Pony-serien og hoppestokk.

De andre kandidatene er Raggedy Andy-dukken (Raggedy Ann er allerede tatt inn i det gode selskap), skateboard, Spirograph og Yatzee.

Museets kriterier for å slippe til nye leker på lista, er at lekene har fått ikonstatus, har engasjert flere generasjoner med barn, er innovative og lar barn utvikle seg gjennom leken.

Blant de mest kjente lekene som allerede er inne på lista, er bokstavklosser, Barbie, sykkel, Jo-jo, frisbee, klinkekuler, Lego, Monopol, gyngehest, rockering, rulleskøyter og teddybjørn.

I tillegg er View-Master-framviseren med, som denne reporter hadde glemt i 25 år før kåringen dukket opp.

Flere av fanklubbene til de forskjellige lekene har begynt underskriftskampanjer for å påvirke juryen, som først offentliggjør vinnerne torsdag 8. november.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer