Er dette verdens kuleste leker?

Topplista på leketøymuseet i New York skal utvides med to. Se klassikerne.

(Dagbladet.no): Strong National Museum of Play kunngjorde i dag de tolv kandidatene som kjemper om to plasser på Hall of Fame-lista.

Noen av kandidatene er nok mer kjente i USA enn i Norge, men vi finner noen gamle slagere blant  Atari Game Systems, barnedukker, Big Wheel trehjulssykler, Game of Life, Hot Wheels lekebiler, drage, My Little Pony-serien og hoppestokk.

De andre kandidatene er Raggedy Andy-dukken (Raggedy Ann er allerede tatt inn i det gode selskap), skateboard, Spirograph og Yatzee.

Museets kriterier for å slippe til nye leker på lista, er at lekene har fått ikonstatus, har engasjert flere generasjoner med barn, er innovative og lar barn utvikle seg gjennom leken.

Blant de mest kjente lekene som allerede er inne på lista, er bokstavklosser, Barbie, sykkel, Jo-jo, frisbee, klinkekuler, Lego, Monopol, gyngehest, rockering, rulleskøyter og teddybjørn.

I tillegg er View-Master-framviseren med, som denne reporter hadde glemt i 25 år før kåringen dukket opp.

Flere av fanklubbene til de forskjellige lekene har begynt underskriftskampanjer for å påvirke juryen, som først offentliggjør vinnerne torsdag 8. november.

Resten av helga blir det real lekestue med fest og underholdning i museet.

Foto: David Duprey/AP/Scanpix
Foto: David Duprey/AP/Scanpix Vis mer

Se de 36 lekene på superlista her.

Hvilke leker savner du på oversikten? Si din mening!

My Little Pony: Kandidat til lista over klassikere.
FRISBEE: Slik så de ut før. Her utstilt i leketøymuseet med en mer moderne utgave,
MELANKOLSK: Denne hadde ikke artikkelforfatteren sett på mange år.