POPULÆRT: «Wii Sports» troner nå på toppen på lista over verdens mest solgte spill.
POPULÆRT: «Wii Sports» troner nå på toppen på lista over verdens mest solgte spill.Vis mer

Er dette verdens mest solgte dataspill?

«Super Mario Bros.» truet på topplass.

(Dagbladet.no): Helt siden Nintendo-spillet «Super Mario Bros.» ble sluppet i 1985 har det med sine over 40 millioner solgte kopier toppet lista over verdens mest solgte spill.

Nå er det imidlertid et annet spill som har kapret den gjeve plassen, nemlig Wii-spillet «Wii Sports», skal vi tro nettsiden VGChartz.com.

De melder nå at «Wii Sports» skal ha solgt 40.61 millioner kopier fram til den 27. desember i fjor, men refererer ikke til noen åpne kilder.

Stemmer tallene?
De siste offisielle tallene fra Nintendo for Wii-salg internasjonalt viser 27,64 millioner solgte Wii-konsoller i september 2008, Japan ekskludert. Siden den gang er det ifølge Joystiq solgt 2,8 millioner Wii i USA.

I likhet med «Super Mario Bros.» fulgte «Wii Sports» med på kjøpet av en Nintendo-maskin.

«Super Mario Bros.» var i sin tid med på kjøpet av 8-bits maskinen Nintendo Entertainment System, og «Wii Sports» fulgte med Wii-maskinen i alle land unntatt Japan og Sør-Korea - der spillet også solgte svært godt på egenhånd.

Ifølge det japanske spillbladet Famitsu, er det fram til nyttår solgt 3,3 millioner eksemplarer av «Wii Sports».

Det eneste tallet som dermed kan verifiseres, uten at de europeiske tallene fra i høst og vinter er med, er 33,78 millioner eksemplarer av «Wii Sports» - noe som i seg selv er imponerende. Men om det er solgt nok for å erobre topplassen gjenstår å se til Nintendo offentliggjør sine tall.

Nintendo på topp
Nintendo er forøvrig svært godt representert på topplista, med samtlige titlene på topp ti. Nummer tre på lista er «Pokémon Red / Green / Blue» (GB), med «Tetris» (GB), «Duck Hunt» (NES), «Pokémon Gold / Silver» (GB), «Nintendogs» (DS), «Super Mario World» (SNES), «Wii Play» (Wii) og «Super Mario Land» (GB) hakk i hæl.

Om man ser på hvilke av disse som ikke har enten kommet i flere eksemplerer (som «Pokémon» og «Nintendogs»), eller fulgt med en konsoll, er det dermed bare de to siste på lista som står på egenhånd - men hvor mange hadde egentlig kjøpt «Wii Play» om det ikke fulgte med en Wiimote i pakken?