Er dette verdt 11 millioner?

Stålskulpturen «Hun ligger» er innkjøpt som dekorasjon til Operaen, og ligger forankret 80 meter fra land.

«ISFJELL I STÅL»: Skulpturen «Hun ligger» er innkjøpt som dekorasjon for Operaen for 11 millioner kroner, og ligger forankret i taket på Bjørvikatunnelen 80 meter fra land. Foto: LARS EIVIND BONES/DAGBLADET
«ISFJELL I STÅL»: Skulpturen «Hun ligger» er innkjøpt som dekorasjon for Operaen for 11 millioner kroner, og ligger forankret i taket på Bjørvikatunnelen 80 meter fra land. Foto: LARS EIVIND BONES/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Oslo-borgere som tok turen ned til Operaen i dag, oppdaget raskt at alt ikke var helt som før. For der, ute i sjøen, lå plutselig ... noe. En skinnende koloss i stål og glass lå og duvet i solskinnet, som ble reflektert fra den blanke overflata.

Svaret bak mysteriet er at stålkonstruksjonen er skulpturen «Hun ligger», eller «She Lies», som er innkjøpt av utsmykkingsutvalget for Operaen av den italienske kunstneren Monica Bonvicini.

Skulpturen har til sammen kostet det offentlige og privat sponsor Christen Sveaas 11 millioner kroner.Slept innI nattas mulm og mørke, nærmere bestemt i 01-tida, ankom skulpturen Oslo havn bak to slepebåter, og dykkere forankret verket i taket på den nye Bjørvikatunnelen. Der skal «Hun ligger» i overskuelig framtid duve rundt og rundt, og rundt sin egen akse - omtrent som ei havbøye.

«Hun ligger» ble tauet fra Horten, der den er satt sammen av entreprenøren Sias, under overoppsyn fra Kunst i offentlig rom (Koro).

- Egentlig skulle den vært på plass i 23-tida, men ugunstig vær gjorde at ankomsten ble et par timer forsinket, sier Koros kommunikasjonsleder Beate Styri til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer