DRØMMEPAR: Sammen har norske Nico D og jamaicanske Jah Mason gått til tops på jamaicanske reggae-lister. Her er de sammen på Jamaica. Foto: DANIEL LANGLEITE
DRØMMEPAR: Sammen har norske Nico D og jamaicanske Jah Mason gått til tops på jamaicanske reggae-lister. Her er de sammen på Jamaica. Foto: DANIEL LANGLEITEVis mer

«Er dét deg?!»

Jamaicansk reggae-konge sjokkert da han hørte norske Nico D.

||| (Dagbladet): - Folk på Jamaica kjenner han veldig godt. De løper bort til bilen hans og spør om autografen, forteller Jah Mason, den jamaicanske reggae-stjerna som inviterte Nico D til Jamaica for flere år siden.

Sammen står Jah Mason og Nico D, eller Andre Johnson og Nicolas Albert Holter, som de egentlig heter, bak hiten «Ruff Times». Låta gikk til topps på den jamaicanske reggae-lista på starten av året.

- Rekord Jah Mason, som har opplevd suksess både som reggae-artist og DJ, er imponert.

- Det er rekord for en som kommer fra utlandet, sier Jah Mason.

Nico D selv er ydmyk når han snakker om suksessen.

- Det har selvfølgelig vært veldig stort. Jeg hadde et håp om å bli lagt merke til, men dette gikk over all forventning, forteller han.

«Ja man» Lørdag skal de stå sammen på scenen på Oslo Live, og dermed er den siste acten i festivalens program på plass. Jah Mason ble sjokkert da han fire år tilbake fikk høre Nico D for første gang.

- «Er det deg?!» utbrøt jeg, og han svarte bare «Ja man». Det er det samme i Jamaica. Folk forventer ikke å høre det de får høre når de ser en kar fra Norge.

Jah Mason mener at nettopp dette særpreget kan ha bidratt til suksessen de har hatt sammen.

- Unik stil - Det kan være den fine og unike stilen, og hans europeiske bakgrunn. Nico D har satt i gang en ny trend for toleranse og åpenhet, og jeg håper resten av verden tar dette til seg, sier Jah Mason.

Nico D har store forventninger til konserten på lørdag.

- Det blir en utrolig opplevelse å stå på scenen sammen med Jah Mason for første gang i Norge. Jeg gleder meg som en liten unge.

Solgt bra
Oslo Live er svært fornøyd med å ha samlet de to.

- Nico D er av de norske artistenen som virkelig har noe på gang. Og det var morsomt å få med Jah Mason også, forteller pressesjef Martin Schilde.

Billettsalget har gått svært bra i år, og for én uke siden lå Oslo Live over 40 prosent foran fjoråret.

- Vi er veldig fornøyd med årets program, og kombinasjonen av headlinere og de mer spennende, «up and coming»-artistene, sier Schilde.

PÅ JAMAICA: Jah Mason og Nico D på solfylte Jamaica. Foto: Daniel Langleite.
PÅ JAMAICA: Jah Mason og Nico D på solfylte Jamaica. Foto: Daniel Langleite. Vis mer