Er du avantgarde, midt på treet eller opptatt av tradisjon?

Det litterære tidsskriftet røper dine interesser.

MIDT PÅ TREET:: Audun Vinger, avtroppende redaktør for litterturtidsskriftet Vinduet.   Foto: Nina Hansen / Dagbladet
MIDT PÅ TREET:: Audun Vinger, avtroppende redaktør for litterturtidsskriftet Vinduet. Foto: Nina Hansen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Et vell av små litterære magasiner kommer ut i Norge. Men fortsatt er det tre store i bransjen. Både Vinduet, Bokvennen og Vagant er i tur og orden blitt kåret til Årets Tidsskrift de siste åra. Vinduet er inne i sin 67. årgang, Vagant feirer 25 års jubileum og Bokvennen er kommet siden 1989.

Interessant nok har de hver sin nisje i markedet, med særtrekk som de har klart å beholde opp gjennom åra. Grovt sett henvender de tre magasinene seg til hvert sitt publikum. Vagant har fra starten vært det mest avantgardistiske.

Også Vinduet går sine runder utenfor allfarvei, men har i større grad enn Vagant hatt innslag av etablerte og alment kjente forfatterskap. Bokvennen har vært preget av artikler om klassisk litteratur og av diktere og trender med appell til et bredt, lesende publikum.

Utgivelsene av nr. 3, 2013, bekrefter denne fordelingen av smaksmarkedet. Den som blar i Vagant, vil stadig treffe på navn vi antar er nye for de aller fleste, både innen litteratur, media, billedkunst, film og tegneserie. Kjartan Slettemark, Ingvild H. Rishøy, Stig Sæterbakken (med et upublisert essay om Morten Claussen) er trolig de mest alment kjente navnene, i tillegg til nummerets hovedperson, den svenske kultfiguren Stig Larsson.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer